| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Problem techniczny z programem - niewczytuje obrazów
kotekmk - 4 Styczeń 2013, 12:41 Temat postu: Problem techniczny z programem - niewczytuje obrazów Witam, zarejestrowałem się na forum dla tego problemu niezbyt znalazłem odpowiedź w necie więc zapytam się was.
Mianowicie, mając grafikę z internetu klikam myszką i snadardowo przeciągam ją do programu a tu nagle nie ma graffiki tylko nazwa pliczku rozszerzenie i kwadratowa ramka. jest to uporczywe gdyż muszę przeciągać grafike na pulpit i dopiero do corela.
s-p-i-n - 4 Styczeń 2013, 13:04
Kiedyć miałem podobny problem i była to wina przeglądarki - bodajże Mozilli.
Shame - 4 Styczeń 2013, 22:51
To nie tylko Mozilla - w Chrome też tak jest.
Rozwiązanie przy Chrome (bo sam używam): pobieraj obrazek przez "Zapisz grafikę jako..." (możesz sobie wrzucić gdzie bądź, jakiś katalog TEMP czy coś), wtedy pojawi się na dole pasek, z nazwą pliku. Nie musisz go szukać, tylko chwyć ten plik z tego paska i wtedy możesz go przeciągnąć do Corela. Działa w 100%. Chociaż faktycznie mógłbym dać się przeciągać bez zapisywania... W końcu te obrazki już są na Twoim komputerze, tylko w katalogach cache'u przeglądarki... No ale nic, może kiedyś
|
|