| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Nie można importować elementó z Photo-Painta
F-Głowy - 15 Styczeń 2013, 21:17 Temat postu: Nie można importować elementó z Photo-Painta Prośba o test:
Skopiujcie ten plik ze strony do schowka, wklejcie go do Photo-Painta, wytnijcie maską i spróbujcie przeciągnąć (lub skopiować i wkleić) do DRAWA:
http://vito.org.pl/sklep/...elka%200_5l.jpg
Mi się nie pojawia w drawie. Nawet jak plik pobiorę na dysk, otworze w Photo-Paincie - wytnę tam i to będę chciał przenieść do DRAWA. Nie udaje się.
Sam plik pobrany z witryny można otworzyć w DRAWIE, ale nie można go przenieść do niego po wycięciu go w programie Photo-Paint. A przecież o to właśnie chodzi.
Bogumila M. - 15 Styczeń 2013, 21:59
Skopiowałam ze strony, wkleiłam do Draw!, kazałam edytować, wycięłam w PhotoPaint, skopiowałam, wkleiłam do Draw!, dodałam pisiate tło i o:
F-Głowy - 16 Styczeń 2013, 21:42
Dziękuję, lecz nie zastosowałaś się w pełni do mojej prośby. Chciałem aby skopiowano bezpośrednio ze strony i wklejono do PHOTO-PAINTA (a nie DRAWA). I potem już jak dalej pisałem...
s-p-i-n - 17 Styczeń 2013, 14:06
Bez problemu zrobiłem tak jak F-Głowy napisałeś.
F-Głowy - 17 Styczeń 2013, 14:36
Czyli TYLKO U MNIE nie działa?
Ale dlaczego? Przecież podałem wam dokładny plik. Ja nie mogę zrobić tego, bo nie działa mi między innymi, tylko na tym pliku. Czemu mi nie działa?
s-p-i-n - 17 Styczeń 2013, 14:49
Jak robisz to samo z innym obrazkeim to jest problem czy nie ma? A do Draw możesz ten plik wkleić bezpośrednio z przeglądarki?
Bogumila M. - 17 Styczeń 2013, 15:51
Dawniej, w 9 i X3 wystarczyło chwycić obrazek w przeglądarce i przeciągnąć na Corela, by dalej pracować nad bitmapą, a Corel pokazywał jej rozdzielczość. Teraz, może z uwagi na prawa autorskie, taka procedura powoduje, że zamiast bitmapy jest "obiekt". Dopiero przekształcenie go na bitmapę pozwala na jakieś dalsze działania. Być może w tym tkwi problem. Z Twoim zdjęciem postąpiłam inaczej. Nie przeciągałam lecz w przeglądarce skopiowałam a w Corelu wkleiłam. Przeglądarka Firefox Nightly, Corel X5.
s-p-i-n - 17 Styczeń 2013, 16:34
Obstawiam, że to wina Opery.
bidon184 - 17 Styczeń 2013, 18:28
nie no przeglądarka nie ma tu nic do rzeczy tym bardziej że Firefox vs IE= a Opera vs Firefox = więc prosił bym mojej ukochanej przeglądareczki jaką jest Opera nie obrażać
Bogumila M. - 17 Styczeń 2013, 20:19
Może to nie opera, lecz operetka?
F-Głowy - 28 Styczeń 2013, 03:22
Nie no, na serio się pytam. A reszta z Was ma taki błąd?
Zwykle takie coś mi przepada (radze sobie w inny sposób), ale tym razem akurat zapamiętałem konkretny przykład na jakim się wywala. Skopiować i wkleić muszę do Photo-Painta bo tam wycinam obraz różdżką błyskawicznie. I dopiero taki chcę przenieść. Ale jest tak jak napsiałem....
Używam Opery bo ma użyteczne opcje naprawdę.
|
|