|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Moje prace - logo dla biura rachunkowego
gogman - 28 Styczeń 2013, 20:39 Temat postu: logo dla biura rachunkowego
bidon184 - 28 Styczeń 2013, 22:41
hym,no fajne ,nie powiem,ale ja raczej udeżył by w coś takiego,sory za skopiowanie,ale swoją wizje chciałem przedstawić,mam nadzieje że się nie gniewasz
Shame - 29 Styczeń 2013, 01:48
@gogman - bardzo fajne, chociaż spróbuj może to M zrobić bardziej zabudowane i kwadratowe, żeby bardziej przypominało okładkę książki. Może coś jak to Basica Font, tylko musisz to złamać przez środek perspektywą, lub jak to: Zentropa Font
A ten dynks na górze (jak rozumiem uproszczony zarys stalówki) zmień na bardziej szczegółową:
@bidon - pomysł może i niezły (jako sam zamysł), ale powiedz bidon - nie masz zbytniej styczności z drukiem, co? Niestety Twoja koncepcja jest mało przejrzysta i zbyt skomplikowana nawet dla tak dużego powiększenia, a nie zapominaj, że logo może być używane na wizytówkach (będzie małe), jako grawer (jednokolorowe) czy nawet haft (wszelkie szczegóły znikają jak sen złoty) Dlatego wstawianie obrazków do logo jest mało udanym pomysłem. Ale kto wie...?
tegraf - 29 Styczeń 2013, 08:11
Shame napisał/a: | A ten dynks na górze (jak rozumiem uproszczony zarys stalówki) |
Rany, a ja myślałem że to ludzik, taki księgowy zza księgi.
Shame - 29 Styczeń 2013, 09:22
To był mój drugi pomysł, ale wpadłem na niego dopiero później. Na początku zasugerowałem się tym piórem, które bidon wrzucił w projekt, więc stalówka przyszła mi do głowy. Jednak jak już napisałem posta, to przyjrzałem się temu jeszcze raz, pomrugałem chwilę i dotarło do mnie, że to popiersie Ale jak widać z daty/godziny napisania mojego poprzedniego posta, pora była już późna i ja z deczka zmęczony
DzumA - 78 - 29 Styczeń 2013, 09:38
ja też o księgowym myślałem
|
|