Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Tutoriale - [WIDEO] Fotoalbum

roland - 29 Styczeń 2013, 11:47
Temat postu: [WIDEO] Fotoalbum
Od razu się przyznam, że do tego poradnika zainspirował mnie materiał znaleziony w sieci. Ponieważ był on jednak przeznaczony do wykonania w programie rastrowym, postanowiłem przerobić go na wersję wektorową. Oczywiście zdjęcia wstawiane do niniejszego fotoalbumu nie są wyginane zgodnie z kształtem kartki, jednak najczęściej nie powinno sprawiać to kłopotu w prostych zastosowaniach tego poradnika.

The Camtasia Studio video content presented here requires JavaScript to be enabled and the latest version of the Adobe Flash Player. If you are using a browser with JavaScript disabled please enable it now. Otherwise, please update your version of the free Adobe Flash Player by downloading here.

Efekt końcowy:

Birkart - 26 Luty 2013, 19:05

roland, możesz mi po koleżeńsku zdradzić, jakim sposobem w tak szybki sposób, przeniosłeś efekt cieni kartek na drugą stronę w foto albumie, bo nie było to opisane w Twoim tutorialu. :) Z góry dziękuję i pozdrawiam.
roland - 27 Luty 2013, 08:07

Niestety zmartwię Cię, to też ręczna robota, dokładnie taka sama jak z kartami z lewej strony. Po prostu zrobiłem cięcie w wideo, żeby zbyt długo nie trwało.
Birkart - 27 Luty 2013, 14:27

:mrgreen: Dzięki za szybką odpowiedź i za Twoje tutoriale, które sporo mi już pomogły przy pracy w corelu. :-D
mario1919 - 6 Marzec 2016, 00:08

Nie moge rozdzielic cienia korzystam z tej opcji ale chyba ona nie działa jak chce przeniesc cien na spod strony to przechodzi razem z kartka :/
restauro - 6 Marzec 2016, 10:17

Zaznaczasz całość narzędziem Wskaźnik.
Na górnej belce - Rozmieszczenie -Rozłącz -Grupa cienia
lub Ctrl +K