Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - corel draw suite x6

bidon184 - 5 Luty 2013, 18:06
Temat postu: corel draw suite x6
z uwagi że jestem na corel forum już długo postanowiłem pobrać wersje demonstracyjną,no i tutaj mam problem,w pakiecie jest programik font nawigator,i teraz pytanie czy to działa tak jak działa ,czy ja nie kumam tego programu,bo powiem szczeże to jakaś pomyłka technologiczna,czy któs ma jakiś tutek obsłógi ????
Bogumila M. - 5 Luty 2013, 18:34

Powiem szczerze, że nie mam tutka obsługi. Miałam w czasach zamierzchłych do czynienia z tym programem i przyrzekłam sobie, że nigdy więcej. Udało mi się słowa dotrzymać i nie wiedzę powodu, by je łamać. Kiedyś wrzuciłam tu programik do zarządzania czcionkami, ale nie mogę go znaleźć.
bidon184 - 5 Luty 2013, 18:54

no ,to wiem że wrzuciłaś ten programik nazywa sie fontviewer,nawet napisałem do ciebie ,czy moge go rozleklamować :lol: i powiem ci na marginesie że programik jest the best,natomiast jesli chodzi o ten w pakiecie corela to ja go nie kumam,co to niby ma być,w czym to mam mi pomóc???hyyym,jestem w kropce :oops:
Bogumila M. - 5 Luty 2013, 19:43

To jest program który w teorii ma pomagać w zarządzaniu czcionkami. Tak mi pomógł, że części czcionek do dzisiaj nie znalazłam. Od tego czasu go nie instalowałam nigdy, więc nie wiem czy go poprawili, czy wręcz przeciwnie — unowocześnili.
lobo4581 - 6 Luty 2013, 08:24

Dacie mi linka do tego programu fontviewer? Chętnie z niego skorzystam.
bidon184 - 6 Luty 2013, 10:06

hym,no też go znaleźć nie moge,a szukajka pokazuje jakieś kompletnie dziwne tematy,więc go wrzucam w załącznik,podziękowania należą sie Bogumile M
marak - 6 Luty 2013, 11:35

Czy ja mam inny program?
Mam Corel X4. Z tego pakietu mam Bitream Font Navigator. Używam go począwszy od wersji chyba 11 Corela. Nie chcę mówić, że ma same plusy, ale według mnie jest lepszy od tych wszystkich Fontvieverów których uzywałem poprzednio.
Wady które zauważyłem. Nie lubi mieć zainstalowanych więcej czcionek niż 1024. Nie lubi czcionek arial i times które notorycznie wyinstalowuje (ale nie kasuje), gdy dokłada się jakąś czcionkę.

bidon184 - 6 Luty 2013, 11:53

nie,nie ten program mógłby se corel odpuścić,jesli coś nazywa się font nawigator,a nie daje możliwości instalowania czcionek tymczasowo,mało tego nie ma opcji podglądu wielu czcionek jednocześnie to sory bardzo dla mnie taki program jest kompletnie zbędny,no ale to dla mnie ,może komuś wystarcza,ale naprawde cieniutki jest aż do bólu
PS:no a opcja szukaj czcionki to mnie rozśmieszyła :-) czego mam szukać skoro ją mam i widze jaka jest :roll: co innego gdyby dodali opcje że klikam na obrazku w litere i program mi szuka na dysku i w necie danej czcionki i w tedy to by miało sens ,a tak to kompletnie nie kumam tej funkcji

Stipa - 8 Luty 2013, 12:47

Ale jako jedyny ma opcję autoaktywacji fonta współdziałającą z CorelDraw.