| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Ikona na miniaturce
bidon184 - 10 Luty 2013, 19:23 Temat postu: Ikona na miniaturce Mam takie pytanie o corel x6,czy pomysł żeby nie dawać ikon na miniaturce pliku zapisanego natywnie(czyli do pliku cdr x6),to jest jakie¶ nowum ,czy to w każdej wersji corela tak jest ,hym,takie to troche nieciekawe,bo można komu¶ wysłać zamiast obrazu pogl±dowego cały projekt,hym
Struna - 10 Luty 2013, 19:41
Ikonka z lewej strony jest to ikonka z wersji X6. Poza tym u mnie X6 zawsze oznacza swoje miniatury (czy może robi to system) swoimi balonami (poprzednie wersje pakietów również tak robiły).
Cysorz - 10 Luty 2013, 22:19
Wystarczy wył±czyć ukrywanie rozszerzeń nazw plików co chyba każdy ¶rednio rozgarnięty użytkownik okienek stosuje ;)
bidon184 - 10 Luty 2013, 22:45
nie ,no rewelka rada,tylko co niby to zmieni ,ikona i tak się nie pojawi,już troche to rozkimiłem,można dać wyswietlanie na małe ikony w tedy będzie taki ołowek na miniaturze,albo skopiować i przenies do innego folderu,w tedy od¶wierzanie desktopu automatycznie przypisze ikone,nie zmienia to faktu że brakuje ikony w jakim¶ folderze tylko nie moge narazie znależc odpowiedniego folderu w plikach corela
bidon184 - 11 Luty 2013, 21:02
no więc doszedłem do tego o co kaman,więc tak corel nie przypisuje ikon w formacie natywnym,gdy rysunek jest opisany jako Beznazwy-1 itd,wiem że na moim screenie tego nie widać ,ale chciałem przedobrzyć i opisałem pliki po zapisaniu ,pewnie dlatego nie było konkretnej odpowiedzi,no cóż wypada mi przeprosić ,więc przepraszam
|
|