| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Corel X6 (64) - eksport do jpg-a
sweng - 12 Luty 2013, 08:37 Temat postu: Corel X6 (64) - eksport do jpg-a Warunki: X6 64 bit + windows 7 + wyłączone ukrywanie rozszerzeń plików.
Szóstka uporczywie zapisuje eksportowane jpg-i jako pliki cdr. Można to ominąć jedynie przez ręczne kasowanie przy eksporcie z nazwy ".jpg", tj. ja znalazłem tylko takie drewniane rozwiązanie. Może ktoś potrafi to zrobić ładniej ? To niby tylko kilka sekund, ale przy dużej ilości danych okazuje się, że pracuje się 20% mniej wydajnie.
Bogumila M. - 12 Luty 2013, 11:13 Temat postu: Re: Corel X6 (64) - eksport do jpg-a Mógłbyś jaśniej? Po kolei co robisz? Masz obrazek wektorowy, zaznaczasz go, wybierasz Eksportuj, wybierasz Tylko zaznaczenie, wybierasz format jpg i zapisuje jako cdr?
bidon184 - 12 Luty 2013, 12:45
a weż zobacz czy w opcjach,to chyba w filtrach będzie nie masz zaznaczone powiąz jpeg z corelem?
sweng - 12 Luty 2013, 15:32
Znalazłem, błąd występuje jedynie przy używaniu kompozycji klasycznej windows. Przy uruchomieniu aero wszystko działa ok. Będę musiał przeżyć jakoś ten czarny menu bar.
bidon184 - 12 Luty 2013, 15:45
a widzisz ,czyli już coś więcej wiemy ,a ten pasek to chyba można zmienić ,tylko w plikach trza szukać header,albo headertop,bo menu bar to jest tam gdzie status bar czyli powyżej tam gdzie ikonka corela z tytułem pliku,tak przynajmniej mi się głęboko wydaje
sweng - 13 Luty 2013, 09:58
| bidon184 napisał/a: | a ten pasek to chyba można zmienić ,tylko w plikach trza szukać header,albo headertop,bo menu bar to jest tam gdzie status bar czyli powyżej tam gdzie ikonka corela z tytułem pliku,tak przynajmniej mi się głęboko wydaje |
Jak by ci się udało zrobić ten pasek tak jak w X3 szary to byłbym wdzięczny :)
|
|