Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Plotery i poligrafia - drukarka laserowa -kolor -bardzo tania eksploatacja - jaka ?

dj_maras - 20 Luty 2013, 17:31
Temat postu: drukarka laserowa -kolor -bardzo tania eksploatacja - jaka ?
Dobry den !
chcę kupić drukarkę laserową w kolorze
najlepiej z duplexem
wydruk przynajmniej 1,5 tyś stron miesięcznie.
wydruk w kolorze lecz głównie będzie drukowany tekst (gazetka)

no i najważniejsze! - baaaardzo zależy mi na taniej eksploatacji, chce sam dosypywać toner lub wymieniać (zależnie od możliwości drukarki)

chciałbym by wydruk jednej strony w kolorze nie był droższy niż 20gr

.... mam troche wymagań ale myślę, że mi dobrze podpowiecie..

Pozdrówka!

cyklop - 23 Luty 2013, 11:53

Pooglądaj Kyocerę i Developa
drtusz - 27 Luty 2013, 13:28

Witam
Z drukarek w tym momencie dostępnych na rynku poleciłbym Ci Canon i-SENSYS LBP7200Cdn. Posiada tonery, które bez problemowo można regenerować. Tonery są identyczne jak do HP, seria CC530A-CC533A, także bez problemu znajdziesz do tego proszki, chipy, listwy. Ewentualnie zapraszam do naszego sklepu gdzie doradzimy i zaproponujemy najlepsze surowce do regeneracji do tych tonerów.

Pozdrawiam

dj_maras - 27 Luty 2013, 15:15

Canon LBP 7200 CDN KOLOR LASER
zbyt drogo wychodzi koszt wydruku, orginalne tonery wystarczą mi na 2 wydruki gazetki, następnie musze dokupić za 450zł pełen zestaw. z gazetek zostanie mi max 150zł a drukarka będzie goracą od pracy... szukam czegoś ekonomiczniejszego

drtusz - 28 Luty 2013, 20:59

Napisz w takim razie czy jest jakaś graniczna kwota, którą planujesz wydać na zakup urządzenia.

Pozdrawiam

dj_maras - 1 Marzec 2013, 19:08

poniżej 1000zł. nowa / ale myślę ze i uzywka moze byc... widziałem tez same proszki na allegro po 30zł - wydajność 1000stron... o coś takiego mi chodzi...
Cutedecor - 28 Kwiecień 2013, 10:28

Troszkę późno, ale może się przyda.
Co sądzisz o samsungu CLP-500, kolor, duplex, tonery bez chipa na 7000 stron.

K