Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Tutoriale - [WIDEO] Zdjęcie w kuli

roland - 21 Luty 2013, 14:54
Temat postu: [WIDEO] Zdjęcie w kuli
Bardzo prosty poradnik pozwalający uzyskać efekt "rozprysku" kawałków kuli na zdjęciu

The Camtasia Studio video content presented here requires JavaScript to be enabled and the latest version of the Adobe Flash Player. If you are using a browser with JavaScript disabled please enable it now. Otherwise, please update your version of the free Adobe Flash Player by downloading here.

Efekt końcowy:

Stipa - 21 Luty 2013, 21:34

1. Kto zauważył literówkę?
No niby literówka to bzdet, zdarzają się wszędzie, ale w takim słowie?
2. Ale ta kula zrobiona obwiednią to brzydka jest. <Mode autoreklama on> Moim programem kula.exe zrobisz z papieru kratkowanego śliczną kulę z poprawnymi południkami i równoleżnikami pod dowolnym kątem patrzenia i zoomem. <Mode autoreklama off>.

roland - 22 Luty 2013, 09:55

AD 1
Oj tam, oj tam, Shift przytrzymał mi się o jeden znak za dużo, ale przyznaję błąd jest błędem i dziękuję za zwrócenie uwagi - już poprawiłem.

AD 2
Kombinowałem z kilkoma wersjami "kul", ale podobnie jak z Twoją kulą, części znajdujące się przy brzegu okręgu były zbyt małe. Dlatego też celowo zdecydowałem się na pseudokulę zrobioną przy pomocy obwiedni, bo brzegowe kawałki wyszły duże. Ponadto Twoja kula wymaga instalacji i to wymaga trochę kombinowania, a ja chcę jak najprościej.

Stipa - 22 Luty 2013, 12:57

Pudło! Pudło, szanowny panie tytułowy ©Rlandzie :-) )
roland - 22 Luty 2013, 13:17

O dzięki Ci, jak to mawiają najciemniej jest pod latarnią :poklon - ale niestety jeszcze cache na serwerze trzyma starą wersję
disaster - 22 Maj 2013, 06:31

Powiem krótko, zajebiozo.
gogman - 24 Maj 2013, 10:33

Efekt końcowy bardzo fajny :)