| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Corel X5 duzy problem z programem
ostgregor - 23 Luty 2013, 00:43 Temat postu: Corel X5 duzy problem z programem Czesc wszystkim
potrzebuje pomocy, gdyz sam juz niewiem co zrobic.... od 3 dni corel x5 przestal mnie sluchac - zyje swoim wlasnym zyciem
pierwszy objaw: zapisywal plik w taki sposob ze inne komputery nie mogly go otworzyc a i sam tez nie mogl go otworzyc; plik fizycznie istnieje z pogladem ikony
drugi objaw: schowek dziala tylko raz, w przeciwienstwie do innych programow na dysku; jezeli skopiuje pierwszy raz i wkleje a ponownie cos innego kopiuje - corel zapamietuje tylko ten pierwszy
trzeci objaw: obecnie zawiesza sie na starcie programu; wczesniej 2x robilem pelna instalke corela lacznie z rejestrem
platforme sprzetowa mam silna, tym bardziej ze X5 dzialal dobrze ponad rok (od 3 dni wariuje), juz nawet mam mysl aby zainstalowac X4 czy X3 ale na platformie 64bitowej nie beda chodzic
procek I7
ram 8 gb
win 7 x64
Shame - 23 Luty 2013, 00:51
A nie trafiła ci się jakaś aktualizacja Windowsa? Już jest jeden temat rzeka o tym, co taka okienkowa łatka potrafi zrobić z Corelem. Czy w dniu w którym przestało działać, Windows nie zrobił update'a (takiego z restartem zapewne)? Lub czy nie instalowałeś czegoś nowego? Jakichś sprytnych takich czy innych programów, które mogły coś namieszać?I ostatnia rzecz - próbowałeś odpalać go z przytrzymanym F8?
Bogumila M. - 23 Luty 2013, 12:11
Ja bym zrobiła skanowanie dogłębne pod kątem wirusów i innego świństwa. Ostatnio żadnych łat do Win 7 nie było. A skoro reinstalacja nie pomogła (to i nie pomoże klawisz F8), to problem tkwi w środowisku, czyli w Windows.
Mam ten sam system i Corel poza tym, że z uporem maniaka chce podmieniać (i to na stałe) Ariala Ciężkiego (Europa Środkowa) na Ariala, działa normalnie. Jak na Corela oczywiście, ponieważ wskazywanie mu zamiennika niczego go nie uczy i za każdym razem chce podmieniać na nie to, co mu wskazano.
bidon184 - 23 Luty 2013, 12:41
łata była 2 dni temu 700kb ,ale ja bym se programem CCleaner wyczyscił,cache i stare dane prefech programu,u mnie zawsze pomaga
ostgregor - 23 Luty 2013, 19:26
mam wylaczona aktualizacje windowsa, odkad pewna latka miala wplyw na czcionke myriad (czesto w projektach ja stosuje); pod wzgledem wirusow itp. jest czysto a F8 tez nie pobudza programu do dzialania....
przestestuje CCleanerem, ale to juz w poniedzialek - mam nadzieje ze to cos da :) nie mam zamiaru stawiac calego systemu na nogi
ostgregor - 25 Luty 2013, 21:39
dzieki za pomoc, przeczyscilem kompa CCleanerem i jest o.k. cos musialo mi siedziec w systemie, jakies drobnoustroje antycorelowskie
|
|