Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Wektoryzacja obrazka jpg

mtt - 23 Luty 2013, 20:00
Temat postu: Wektoryzacja obrazka jpg
Witam.

Posiadam herb klubu piłkarskiego, który jest dość słabej jakości. Potrzebuję tej grafiki w wektorach w formacie .EPS

Czy znalazł by się ktoś, kto zdecyduje się podjąć wykonania takiej samej grafiki w wektorach PRO PUBLICO BONO?

Obrazek o którym mowa w załączniku.

Serdecznie pozdrawiam.

Shame - 23 Luty 2013, 21:18

W załączniku EPS, CDRv9, PDF i JPG. Mniej więcej podobne. Zrobiłem co mogłem, bo z racji niewielkiego fonta nie potrafiłem jednoznacznie określić co jest co. Napis TYTAN robiłem ręcznie, bo nie mogłem znaleźć nic podobnego.

Eh, eksport do jpg'a rozpieprzył mi kolory chyba, ale w krzywych jest tak jak miało być, uwierz na słowo ;-)

mtt - 23 Luty 2013, 23:53

Na prawdę świetna robota. O to mi chodziło.

Dziękuje bardzo :)

Edit: Czy mógłbym otrzymać jeszcze plik z możliwością zmiany czcionki, bo myślimy nad małym unowocześnieniem? :)

Shame - 24 Luty 2013, 00:32

Uhm, o jakie czcionki chodzi? Bo jak o ten napis TYTAN to nie mam tego, jak mówiłem. GLKS-T jest napisane Serifa Bold Caption, chyba (SerifaBDCnPL), a Wisznice jest GeoSlab703 Extra Bold. Tylko sprawa taka,że różne rzeczy wyczyniałem z tymi napisami, żeby pasowało i przekształciłem je na krzywe bo jakoś nie szło. Także są nie do edycji, ale to napisz sobie jeszcze raz ;-) Pewno dasz radę.
mtt - 24 Luty 2013, 10:21

Aha, rozumiem. Więc dodam napisy jeszcze raz.

Jeszcze raz wielkie dzięki :)

mtt - 29 Marzec 2013, 12:14

Mogę jeszcze raz prosić o pomoc?

Chcę zamówić wizytówki, jednak logo jest w dość niskiej rozdzielczości. Czy mogę prosić o wektoryzacje?

bidon184 - 29 Marzec 2013, 14:06

proszem,chyba tak moze byc
ceiti - 29 Marzec 2013, 14:24

ode mnie w .CDR
2pek - 2 Kwiecień 2013, 13:06

mam ogromną prośbę, akcja jest charytatywna i obejmuję profilaktykę raka piersi, mam OGROMNĄ prośbę o przerobienie jpg na wektory. chodzi tylko o logo bez napisu.
z góry ogromnie dziękuje

bidon184 - 2 Kwiecień 2013, 13:45

prosze
ceiti - 2 Kwiecień 2013, 14:29

+ napis