Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Winplot Summa

lobo4581 - 28 Luty 2013, 07:47
Temat postu: Winplot Summa
Witam

Mam problem z eksportem wektora do programu winplot summy. Zamiast zaznaczonego elementu eksportuje mi wszystkie elementy do winplota. Gdzie w opcjach mogę to zmienić? Czy ta opcja jest w corelu czy w winplocie?

Pozdrawiam

pcdamian - 28 Luty 2013, 09:25

Witaj,

w corelu niestety będzie Ci eksportować wszystkie elementy, jeśli istnieje opcja o której piszesz to musisz jej poszukać w winplocie.

Struna - 28 Luty 2013, 10:00

Ale Winplot nie ma wpływu na opcje Corela, ponieważ w Corelu jest to jako makro. Trzeba przestudiować kod i ewentualnie tam coś podmienić.
lobo4581 - 28 Luty 2013, 10:18

Struna masz na myśli Narzędzia/Visual basic/Edytor Visual basic? Tam szukać winplot i w kodzie "coś" pozmieniać? Pozostaje pytanie co? ;)
lobo4581 - 1 Marzec 2013, 11:31

Jakieś jeszcze pomysły?
Struna - 1 Marzec 2013, 11:39

Na forum Signs.pl znalazłem coś takiego:

Cytat:
11.Jakby makro zaznaczało wszystkie obiekty i przenosiło do Winplota wszystkie a nie tylko zaznaczone należy zrobić w Corelu:
-menu Narzędzia >> Makra >> Menedżer makr
-rozwinąć 'WinPlotScripts'
-rozwinąć 'Summa'
-klinąć PPM na makrze 'Winplot' i dać 'Eydtuj'
-wyłączyć linię "CorelScript.SelectAllObjects" dając przed nią znak apostrofu " ' ", czyli ma być:
'CorelScript.SelectAllObjects
Linia zaznaczy się na zielono (jako komentarz)
-Dać 'Save' (zapisać zmiany)
-zignorować ostrzeżenie że coś tam jest podpisane kluczem i że coś tam się straci
-Wyłączyć Corela
-włączyć i powinno eksportować do Winplota tylko zaznaczony obiekt

Raczej powinno pomóc - powodzenia ;-)