Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - tło strony w corelu

timeshift - 4 Marzec 2013, 11:57
Temat postu: tło strony w corelu
Siemka
jak się pobiera pipetą kolor z jakiesjs strony www a pózniej zmienia sie tło w corelu prosze o pomoc dzieki

s-p-i-n - 4 Marzec 2013, 12:21

By pobrać kolor najpierw musisz screena strony zrobic (na klawiaturze masz print screen). Jeżeli myślisz, że na stronie www zmienisz tło ot tak to zapomnij. Jak będziesz miał pobrany kolor to następnie musisz użyć Corela PP by zmienić kolor grafiki już istniejącej.
bidon184 - 4 Marzec 2013, 12:39

dokładnie,najlepiej to się robi z przeglądarki najlepiej z Opery,jak jesteś na stronie to PPM-zbadaj element,no i dalej tak jak na screenie,po prawej stronie masz kolory,elementu

timeshift - 4 Marzec 2013, 12:44

już zrobiłem pobrałem pipetą kolor a później wiaderko uruchomiłem i mam tło dzieki
chezare - 4 Marzec 2013, 13:42

S-p-i-n, w kodzie strony nie pogrzebiesz ale tło praktycznie dowolnej strony www możesz na swoim ekranie zmienić bez problemu. Tak mi się wydaje, Bidon w tym robi to na pewno będzie wiedział :-)
Timeshift mnie zaskoczył i przyznam się, że nie umiem pipetą z Corela pobrać koloru spoza jego okna, printscreen zrobił? :-)
Najlepiej to się robi przy użyciu specjalizowanego do tego celu programu, jak choćby ColorPicker, ColorMania, takich programików jest całe stado i do tego najczęściej darmowych. Chyba, że w nowych Corelach można rzeczywiście pobrać kolor pipetą spoza okna programu? W PhotoShopie zdaje się tak można.

bidon184 - 4 Marzec 2013, 17:36

chezare napisał/a:
S-p-i-n, w kodzie strony nie pogrzebiesz ale tło praktycznie dowolnej strony www możesz na swoim ekranie zmienić bez problemu.
,oczywiście że można zmienić wyswietlanie na swoim ekranie,tylko pytanie brzmi po co :-P ,to jest troche zabawy bo treba w user.css grzebać i dostosowywać,taki przykład na szybkiego z automatu,czyli to co jest domyślnie w przeglądarkach,ale można jak sie chce pozmieniać

chezare - 4 Marzec 2013, 17:52

Bidon, nie widziałeś stron z czarnym tłem i bardzo ciemnym szarym tekstem, bo ja widziałem :-)
bidon184 - 4 Marzec 2013, 17:55

no ja też widziałem,ale to przeważnie strony flaszowe,więc wystarczy PPM i ustawienie flasha zmienic :-)
PS: a dobra teraz zerknąłem,wiem o co ci chodzi ,no fakt ,porażka,są takie stronki gdzie niewiadomo dlaczego admin ustawił taką wartośc,no to w tedy fakt,trza zmienić arkusz wyświetlania dla tej strony ,na arkusz użytkownika,zwracam honor ,masz racje