Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Szukam rysunku lub czcionki - Co to za czcionka?

Lars - 7 Marzec 2013, 14:56
Temat postu: Co to za czcionka?
Witam Szanowne Grono.
Jak w temacie - co to za czcionka? MyFonts wypluł złe propozycje, niestety.

Będę wdzięczny za pomoc.
L.

bidon184 - 7 Marzec 2013, 15:14

dla mnie to jest seria Francker czyli np Francker Std Cyrillic Extra Light, Francker Paneuropean W1G , Francker Pro Extra Light itd
Shame - 7 Marzec 2013, 15:16

Na moje oko to najbardziej podobna (nie identyczna, głównie przez "t") to UBUNTU LIGHT.

bidon184 - 7 Marzec 2013, 15:19

nie,nie Shame ubuntu się rozni wieloma znakami,a,y,p,t,s ;-)
Shame - 7 Marzec 2013, 15:24

Uhm, racja, bidon jak zwykle bezbłędny font-master :poklon Ja powiedziałem, że "podobna" bo stylem z jednego wora są - modernistyczna bezszeryfowa linearna ;-)

Eh, tak tylko zerknąłem na to i puściłem posta chyba sekundę po tobie, a forum nie napisało mi, że pojawiły się nowe posty :-/

bidon184 - 7 Marzec 2013, 15:38

no to jest lekki błąd forum że nie informuje o poscie ;-) a co do czcionki to ja taki typ mam w folderze techno-script,bo jak się przyjrzysz to w tym foncie jest nacisk na proste linie,aczkolwiek ten typ czcionek jest umieszczany na serwerach pod Techno-Various,no ale to tak na marginesie
Lars - 8 Marzec 2013, 09:29

Dzięki za pomoc, Panowie.
Niestety, poddałem się. Przewaliłem MyFonts, strony Adobe i różne inne. Są podobne czcionki, ale nie ta dokładnie.

Jeszcze raz dzięki.
L.

bidon184 - 8 Marzec 2013, 14:42

a czytałes moj post ,???,dlaczego uważasz że to nie jest seria Francker chyba że linku nie znalazłeś to prosze cała seria,i dlaczego niby to nie jest ta czcionka :roll:

http://www.fonts.com/font...lse#product_top

Lars - 8 Marzec 2013, 16:42

Bidon, faktycznie, nie zauważyłem linka - wybacz.
To prawie jest ta czcionka. Ciuteńkę różnią się poszczególne literki, np. r, k, y. Ale jak na razie, to ta jest najbardziej podobna.

Z cenami, to trochę pojechali po bandzie :mrgreen:

Dzięki wielkie za pomoc!
L.