Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Szukam rysunku lub czcionki - Szukam elementów do identyfikacji wizualnej

dj_maras - 25 Marzec 2013, 21:19
Temat postu: Szukam elementów do identyfikacji wizualnej
ahoj. szukam tego typu elementów (http://i.imgur.com/g4KjbDA.jpg)
chodzi mi o stosy wizytówek, papierów firmowych, teczek, płyt cd
na które mógłbym nałożyć swój logotyp... są tego dziesiątki w necie ale nie ma żadnych "czystych" a wymazywanie poszczególnych elementów i doprowadzanie do czystych wersji to troche zmudne zadanie... posiadacie gotowce może?
będę wdzięczny za wrzucenie.
pozdrówka

chezare - 26 Marzec 2013, 07:18

Jakie tam żmudne? :-)
Bierzesz aparat fotograficzny i masz.
Poważnie, choć to wcześniej też było poważnie, to będzie to dosyć sztuczne i płaskie.
Wydaje mi się, że dobrym rozwiązaniem byłoby użycie jakiegoś programu do modelowania 3D? Sam się nad czymś takim zastanawiałem ale na razie nie znalazłem nic co byłoby proste i spełniało zadanie. Np. prosta bryła na którą można by nałożyć przygotowaną grafikę i zostawić programowi oświetlenie takiej sceny i zrenderowanie.

Shame - 26 Marzec 2013, 09:54

maras, zerknij na tutoriale na tym forum - Roland dał kiedyś tutka jak zrobić mockup stosu wizytówek. To najlepszy sposób. Znajdź tylko jakieś udane tło lub zrób zdjęcie z położoną (jedna) kartką i (jedną) wizytówką - żeby zachować perspektywę i oświetlenie) i potem użyj zdolności nabytej na tutku Rolanda, żeby nałożyć swój projekt.