|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Corel PHOTO-PAINT - Cień mi chyba uciekł
F-Głowy - 2 Kwiecień 2013, 03:24 Temat postu: Cień mi chyba uciekł Czy wszystko gra?
Testuję wersję Corela X6. I w miejscu gdzie powinny być opcje cienia... nie ma ich.
No zobaczcie sami:
Śmiem twierdzić że tam mają być opcje cienia, a nie ma - podejrzany wydaje się mi też ten separator na środku. Jakby coś miał separować.
Sprawdizłem w plikach pomocy i istnieją opisy "przeźroczystości cienia" oraz jego odmian. Więc te klawiszy chyba powinny tam być.
A wy je macie?
Shame - 2 Kwiecień 2013, 13:50
-= popisałem bzdury, bom durny i czytać ni umim =-
bidon184 - 2 Kwiecień 2013, 14:55
Shame kolega pyta o PP a nie draw ,więc tak u mnie gitarka jest ,musisz tak,wejsc w opcje-Dostosowanie Paska Poleceń-zaznaczyć paselk poleceń-właściwosci -tryb paska własciwości i z rozwijanekj listy wybrać interakcyjny cień(narzędzia)
Shame - 2 Kwiecień 2013, 15:05
Oj, faktycznie, więc usunę swoją głupotę ^_^
F-Głowy - 6 Kwiecień 2013, 06:40
bidon184 napisał/a: | ,musisz tak,wejsc w opcje-Dostosowanie Paska Poleceń-zaznaczyć paselk poleceń-właściwosci -tryb paska własciwości i z rozwijanekj listy wybrać interakcyjny cień(narzędzia) |
Sorry ale to co napisałeś w ogóle nie ma pokrycia. Nie ma takich rzeczy o których piszesz. A nawet jak są to nie wiem w jaki sposób mają niby mi pomóc
bidon184 - 6 Kwiecień 2013, 17:04
no jak nie ma pokrycia jak specjalnie żem sprawdzą,a wczym ma to ci pomóc?? no w tym że pojawi ci się to narzędzie na pasku
F-Głowy - 7 Kwiecień 2013, 00:23
Bidon - NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO. Wiem bo sprawdzałem nawet przed chwilą. Nie ma!
W takim razie napisz mi jeszcze raz, tym razem inaczej formułując zdania. Bo nie jestem w stanie zrozumieć czynności jakie mam wykonać aby tamte opcje mi się pojawiły.
Myślałem, że dobrze opisałem problem przecież.
bidon184 - 7 Kwiecień 2013, 00:31
Uff ,no ja inaczej tego nie umiem opisać,więc odpuszczam sobie temat
F-Głowy - 7 Kwiecień 2013, 00:34
BO NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO o czym piszesz. Rady odnoszą się do nieistniejących opcji. I czemu nagle odpuszczasz? Mącisz wodę i tyle
bidon184 - 7 Kwiecień 2013, 00:59
chezare - 7 Kwiecień 2013, 02:14
Patrzę na ten Twój obrazek i faktycznie wygląda, że coś jest nie halo.
Powinno być jakoś tak (zrzut z X3)
Może F8 przy uruchamianiu rozwiąże problem?
F-Głowy - 8 Kwiecień 2013, 01:38
No okej Bidon, wrzuciłeś screena. Dzięki za niego ale co dalej?
Metoda z resetem poprzez F8 działa.
Chezariusz jest niezawodny
Importowałem obszar roboczy ze starszego Corela i tak się podziało.
Dziękuję Bidon za chęć pomocy.
|
|