| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Menedżer fontów pod Win 8
Trurl - 16 Kwiecień 2013, 11:26 Temat postu: Menedżer fontów pod Win 8 Używałem do tej pory doskonałego menedżera fontów Adobe Type Manager 4.1 DeLuxe. Obsługiwał zarówno fonty ttf, jak i ps. Przesiadłem się parę dni temu na Windows 8, gdzie, niestety, ATM nie działa i nie będzie działał, bo powiedziano mi to w firmie Adobe, do której zadzwoniłem.
W związku z tym muszę się przesiąść na jakiś inny menedżer, działający nie tylko w Corelu, ale w całych Windowsach. Chodzi mi o taki, który pozwala tworzyć zestawy fontów, które można aktywować w miarę potrzeby (mam tysiące fontów, więc muszę je pogrupować w zestawy). No i musi działać we wszystkich programach, nie tylko w Corelu. Powiedzcie, proszę, czy znacie jakieś dobre menedżery fontów pod Win 8?
bidon184 - 16 Kwiecień 2013, 15:13
znaczy ja używam AMP Font Viewer,bardzo mały ale za to rewelacyjny program,tyko nie mam pojęcia czy pod 8 chodzi ,ale sprawdź bo to naprawde świetny program
|
|