Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Problem z ustawieniem kolorów

jolgaw - 10 Maj 2013, 12:32
Temat postu: Problem z ustawieniem kolorów
Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum.

Mam pewien problem z Corelem (którego używam od czasu do czasu, stąd moje być może pytanie na poziomie podstawowym).

Jak widać na Print screenie zamieszczonym poniżej - nie mogę uzyskać czysto białego koloru. Proszę o pomoc i informację w jaki sposób powinnam ustawić profil kolorów, żeby kolor mojego papieru oraz obszaru roboczego odzyskał biały kolor?

I jeszcze jeden błąd, z którym nie mogę dać sobie rady. Gdy podczas pracy próbuję edytować kolor wypełnienia program się zawiesza.

Będę wdzięczna za informację.

bidon184 - 10 Maj 2013, 12:43

Narzędzia_Opcje_Dokument-Tło i tam zaznacz bez tła i kliknij ok
Cysorz - 10 Maj 2013, 12:43

Sprawdź najpierw tą poradę: http://coreldraw.com/forums/p/22307/99839.aspx
Shame - 10 Maj 2013, 13:06

Ja miałem dokładnie to samo kiedyś i winą było to, o czym piszą w linku Malutkiego - profil kolorów monitora. W domu miałem zwykłego Samsunga, tego czy owego i póki był on jako Monitor Plug&Play to było OK, ale jak wybierałem, że to SyncMaster @#$%#@$ to instalował się jego profil kolorów i tak jak u ciebie, biały było kremowe (chociaż u mnie nie było to tak drastyczne ;-) ). Podążaj za wskazówkami z linku, albo odinstaluj monitor :-P