|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
CorelDRAW - grafika wektorowa - jak zmienić rozdzielczosc i rozmiar importowanego tła
kurczaczi - 9 Sierpień 2007, 21:27 Temat postu: jak zmienić rozdzielczosc i rozmiar importowanego tła Mój problem polega na tym że gdy importuje obrazek o małych rozmiarach i chce zrobic z niego tło, gdy go powiększam rozdzielczość staje sie tragiczna:(
potrzebuje rady krok po kroku jak mam zmienić rozdzielczość tak żeby wszystko grało
z góry dziękuje
anonymus - 9 Sierpień 2007, 23:07
NIE MOŻNA zmienić rozdzielczości "w górę" zachowując JAKOŚĆ. To taka sama sytuacja, jakbyś banknocik 10-złotowy próbował naciągnąć do 100-złotówki.
Są co prawda programy reklamujące się jako cudowne środki na podwyższenie rozdzielczości, ale prawdy w tym jest tyle samo, co w spotach obiecujących "uzdrowienie/wyleczenie" zębów przez sam fakt kupienia ich rewelacyjnej pasty...
Można prawdę mówiąc jakościowo "podciągnąć" zdjęcie o kilka (naście???) procent, ale jest to środek zastępczy, a polega to na "teoretycznej" poprawie uzyskanej przez obcięcie wartości granicznych histogramu...
kurczaczi - 10 Sierpień 2007, 06:00
ok dzięki
czy w takim razie mógł by mi ktos podać linka do strony gdzie są fajne tła- tylko rzeby obrazki były w dużych rozmiarach
JarekDRAW - 10 Sierpień 2007, 06:35
Witam, jeżeli chodzi o tła to tu masz link powinieneś/powinnaś coś wybrać
http://www.grsites.com/archive/textures/
kurczaczi - 10 Sierpień 2007, 07:10
dzięki Jarku dzis mi znów pomogłeś
prosze o więcej stron jak ktoś zna
anonymus - 10 Sierpień 2007, 09:10
Odpowiednie hasło i wyszukiwarka graficzna Google. Nigdzie nie ma więcej!
|
|