|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Szukam rysunku lub czcionki - Poszukuję jpega w stylu globu z kompami
disaster - 21 Maj 2013, 19:15 Temat postu: Poszukuję jpega w stylu globu z kompami Witam
Poszukuję czegoś takiego jak w załączniku, ale w odcieniach zieleni i szarości lub zieleni lub tylko szarości...pomoże ktoś?
curve - 22 Maj 2013, 07:09
zielony i szary to sekunda roboty
mieszanki nie robie bo w sumie nie wiem jaka dokładnie mieszanka (w których miejscach jaki kolor) Cie interesuje więc szkoda roboty
dj_maras - 22 Maj 2013, 20:50
mogę wiedzieć jak to zrobiłeś na szybko?
bidon184 - 22 Maj 2013, 20:59
te pytanie jest właśnie brakiem kreatywnosci,i to ja już zauważyłem w przypadku użytkowników Corela,to jest masakra,nie o to chodzi!!!dj_maras,no weź tak pomysł jak to mozna zrobić???
curve - 23 Maj 2013, 07:43
gimp - kolory - barwienie
masz wszystkie kolory tęczy do wyboru za pomocą suwaka
dj_maras - 24 Maj 2013, 22:15
SPRAWA WYGLĄDA TAK, ZE szybciej znajde w odpowiednich kolorach niż sam je przerobie :]
a tak własnie mam w robocie...
restauro - 25 Maj 2013, 08:43
Przerobienie to minuta pracy np w programie Microsoft Office Picture Manager . Obraz -kolor.
bidon184 - 25 Maj 2013, 09:33
no ale po co takie kombajny,wystarczy darmowy programik Paint.Net,ktorego ogólnie warto mieć na kompie ponieważ rewelacyjnie sobie radzi z indeksami włącznie z plikami ico,w przypadku ico nalezy zmienic rozszerzenie na png i otworzyc w tym programiku i zapisać do png,otrzymamy czysciutkie png bez tła
Cysorz - 25 Maj 2013, 10:30
A po co w ogóle zewnętrzne programy?
W Corelu jest opcja "Zamień na bitmapę -> Duotone" i to załatwia sprawę w kilka sekund...
bidon184 - 25 Maj 2013, 11:22
no można i w Corelu,nie wiem jak tam w nizszych wersjach ale w x6 to se lepiej odpóscic jesli jest to jpeg,natomiast jak jest to png to np narżedzie "pracownia dostosowania obrazu" działa całkiem przyzwoicie,no i efekty też niezgorzej,ale jpeg to naprawde ja bym sobie odpóścił
restauro - 25 Maj 2013, 11:43
Malutki napisał/a: | A po co w ogóle zewnętrzne programy? |
Masz racje , może to być program Corela , możne być Microsoft Office ,Gimp czy wiele innych programów , które każdy zazwyczaj ma zainstalowane w swoim komputerze .
|
|