|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Corel PHOTO-PAINT - photo paint eksportowany obiekt scalony z tłem
s_dizajn - 22 Maj 2013, 07:01 Temat postu: photo paint eksportowany obiekt scalony z tłem Witam, z góry zaznaczam że program znam bardzo słabo, poruszam się po nim intuicyjnie, więc z góry wybaczcie "głupie pytania".
Wyciełam w photo paincie obiekt i chciałabym go zapisać jako jpg bez tła- robiłam już to wcześniej i się udawało, ale tym razem po tym jak klikam "save as" wyświetla mi się komunikat: obiekt będzie scalony z tłem w eksportowanym pliku.
Czy ktoś może wie jak tego uniknąć??
Z góry dziękuje za pomoc:)
Roberto - 22 Maj 2013, 07:06
Może "zapisz jako" do jpg z opcją "tylko zaznaczenie"?
chezare - 22 Maj 2013, 09:26
Nie robiłaś tego wcześniej, bo nie ma takiej możliwości.
Możesz zapisać png albo gifa z przeźroczystością ale nie jpg.
Cysorz - 22 Maj 2013, 16:13
chezare napisał/a: | Nie robiłaś tego wcześniej, bo nie ma takiej możliwości.
Możesz zapisać png albo gifa z przeźroczystością ale nie jpg. |
Dodatkowo: tif, psd, cpt (cmx chyba też).
bidon184 - 22 Maj 2013, 17:01
chyba jednak Chezare,pisze całkowicie o czymś innym,niż o tych plikach ,ktore zapodałeś Malutki,weź tak to na spokojnie przemyśl sobie
chezare - 22 Maj 2013, 18:16
Bidon, chodzi o pliki które mogą zawierać niewyświetlane fragmenty (przeźroczystości).
Malutki ma rację, ja wymieniłem dwa pierwsze z brzegu. Cmx to format wektorowy jeśli mnie pamięć nie myli. Cmx i cpt jednak bym sobie darował bo to formaty Corela.
bidon184 - 22 Maj 2013, 19:29
praktycznie kazdy plik moze zawierać niewyswietlane fragmenty,nawet jpeg,problem polega na wyswietleniu przez explorer danego programu,,i w pytaniu zawartym przez urzytkowniczke chyba to jest jasne o jakie pliki chodzi,i ja tez tak zrozumiałem,bo mozemy rozmawiac zaraz o plikach 3DMax,plikach AutoCad,Catia itd,trgo jest setki,al;e czy o to chodzi pytam się ,?????
chezare - 22 Maj 2013, 21:42
Nie chodzi o jakieś pliki tylko o jpg.
michaeljee - 12 Czerwiec 2013, 07:55
Miła niespodzianka o tej krótszej formy. Czy możesz nam powiedzieć, co to jest, mówisz / pisanie o?
Posiada wszelkie informacje. o krótszej formie zostały wysłane przed (i po prostu nie zauważył)?
|
|