|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Hyde Park - Skróty klawiaturowe w Photoshopie
F-Głowy - 31 Maj 2013, 02:56 Temat postu: Skróty klawiaturowe w Photoshopie Czy wie ktoś czy jest możliwa opcja zmiany skrótów klawiaturowych w programie Photoshop?
Chciałbym ustawić sobie takie skróty jakie ma Corel Photo-Paint. Ujednolicić to jakoś. Ale nie wiem jak to zrobić. Czy ktoś stąd pracuje może w Photoshopie i wie jak to AUTOMATYCZNIE zrobić? O ile sie da?
Normalnie zapytałbym na jedynym w sieci (sic!) forum photoshopa, które skupia "jakąś" liczbę użytkowników, ale tamci nawet nie wiedzą, że na ich stronie nie jest możliwa rejestracja. Ani kontakt z nimi by im o tym powiedzieć. Bo wymaga on rejestracji, która nie działa.
Cysorz - 31 Maj 2013, 13:49
Alt+Shift+Ctrl+K
F-Głowy - 31 Maj 2013, 18:00
Malutki, to jest menu skrótów ale ono jest do niczego. Zobacz na przykładzie.
Na przykład nie mogę sobie ustawić skrótu CTRL + PageUp. Dlaczego?
I jeszcze jedno, wiecie czy da się zrobić by scroll myszki nam nie przewijał obrazka a go powiększał? Nie mogę tego rozgryźć.
bidon184 - 31 Maj 2013, 19:03
Malutki dobrze prawi,tam ustawisz wszystko,a Page to klawisz nadrzędny trza by zresetować ,a jesli chodzi o zomm to Edycja-Preferencje-Ogólne(interfeis) i zaznaczasz kwadracik "Powiększanie przy użyciu pokrętła"
F-Głowy - 1 Czerwiec 2013, 17:03
Mam wszystko ale nie mogę ustawić klawisza PageUp do skrótu. Nie wiem o czym mówisz używając słowa "reset".
|
|