Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Szukam rysunku lub czcionki - Potrzebuję pomocy- co to za czcionka ? :)

karuzela - 7 Czerwiec 2013, 11:10
Temat postu: Potrzebuję pomocy- co to za czcionka ? :)
chodzi mi o tą mniejszą czcionkę czcionkę "twoje dni są policzone..."
korzystałam z whatfontthis ale najbliższa jaka mi znalazło to when we were young a to wciąż nie to.... :(

bidon184 - 7 Czerwiec 2013, 11:39

takich czcionek nie ma co wrzucać,raczej na bank nie znajdzie,to jest typ czcionki tak zawanej Brush'owej i to skanery nie chcą łapać,ale jesli chodzi o tę konkretną czcionke to to jest Edo SZ ,jest darmowa ,na dafont na 90 procent jest
karuzela - 7 Czerwiec 2013, 13:06

wiem, że brush'owa ale tam to szukać igły w stogu siana...
Dzięki za pomoc, zaraz zadziałam na dafoncie :-D

curve - 7 Czerwiec 2013, 14:07

karuzela napisał/a:
wiem, że brush'owa ale tam to szukać igły w stogu siana...
Dzięki za pomoc, zaraz zadziałam na dafoncie :-D

skoro wiedziałaś że brushowa to było do przejrzenia "AŻ" 18 stron gdzie Edo SZ jest na drugiej stronie - takie igły w sianie to bym chciał mieć na codzień ;-)

bidon184 - 7 Czerwiec 2013, 15:01

czemu 18 :-) az z ciekawości zajzałem dokładnie są 4 strony do przejzenia a ta czcionka jest na pierwszej ;-) ,żle szukacie na dafont,tam musicie poustawiac sobie szukanie,pierwszą najwazniwejsza sprawa jest ustawienie wyswietlania z 10 na 50 czcionek ;-) ,naprawde jak wiesz do jakiej grupy nalezy czcionka to w 80 procentach w ciagu 5 minut jestescie wstanie znależc ,oczywiscie pod warunkiem ze takoważ jest dostępna na serwerze,najlepiej jak sobie jeszcze klikniecie opcje show,w tedy macie wwszystkie opcje danej czcionki ;-)
karuzela - 7 Czerwiec 2013, 15:17

ja szukam na innej stronie zazwyczaj a konkretnie fonty24 i może to jest błąd
a wskazówki Bidona na pewno zostana wykorzystane na przyszłość :->