Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Czcionki

JarekDRAW - 14 Sierpień 2007, 11:40
Temat postu: Czcionki
Witam, po zainstalowaniu dodatkowych czcionek do windows/fonty, Corel ich nie widzi!!!
Czy ktoś ma info na ten temat?
Z góry dziękuję za odpowiedź!!!

Pozdrawiam

kurczaczi - 17 Sierpień 2007, 10:38
Temat postu: Re: Czcionki
Post już bez odpowiedz kilka dni czyżby nikt nie znał odpowiedzi na to pytanie? ;-)
Pomóżcie mam ten sam problem

z góry dzięki :!:

ozo - 18 Sierpień 2007, 21:52

Proponuje takie rozwiazanie po dodaniu czcionek jak był monit o dodawaniu czcionki reset kompa i powinna byc widoczna ,a jeli nie to kreator dodawania czcionek lub Font Navigator i powinno działac
pozdrawiam

JarekDRAW - 19 Sierpień 2007, 14:35

Witam, nie wiem z czym to jest związane ale w kompie w którym świeżo był format, po instalacji nowych czcionek Corel je widzi...
ozo - 19 Sierpień 2007, 20:48

Witam , początkowa ilośc czcionek w nowo postawionym systemie jest nie za duza
wiec jest to chyba zwiazane z iloscia czcionek zainstalowanych , jak przekraczamy jakas magiczna liczbe to zaczynaja sie dziac dziwne rzeczy
A tak na marginesie to pamiętam ze przy instalacji Corela7.0 był monit że zbyt duza ilosc czcionek wybranych do instalacji moze miec wpływ na działanie programu , a pewnosci nie mam ze to zostało naprawione w kolejnych wersjach .
Zrob maly test dodawaj az przestanie widziec czcionki potem wywal kilka i znow dodaj
jak teoria sie sprawdzi to jest błąd programu
Pozdrawiam

JarekDRAW - 20 Sierpień 2007, 05:48

ozo napisał/a:
Witam , początkowa ilośc czcionek w nowo postawionym systemie jest nie za duza
wiec jest to chyba zwiazane z iloscia czcionek zainstalowanych , jak przekraczamy jakas magiczna liczbe to zaczynaja sie dziac dziwne rzeczy

Właśnie sprawdziłem na drugim kompie i dokładnie tak jest dzięki.

Jolie102003 - 20 Sierpień 2007, 19:20

a ile macie czcionek zainstalowanych?
Greguszko - 19 Wrzesień 2007, 19:49

Ja mam zainstalowane 1456 fontów... u mnie Corel wszystkie widzi.
Według mnie to poprostu... Windows :)
Czasem działa, a czasem nie.

beblock - 26 Wrzesień 2007, 07:38

witam ja mam 1867 font'ów i wszystko hula bez zarzutu!!!!
- w/g mnie system zawodzi :-/

JarekDRAW - 29 Wrzesień 2007, 17:04

Co do instalowania czcionek, to otwórz folder z czcionkami zaznacza te które chcesz używać następnie kopiuj do katalogu C:/windows/fonts.Jeżeli chodzi o kupno to po prostu w google wpisz czcionki, a po za tym przeszukaj dobrze forum byt na ten temat nie raz pisane...

Pozdrawiam

Karolina - 30 Wrzesień 2007, 10:41

O.k.

Wielkie dzięki,z zainstalowaniem jakoś sobie poradziłam i nawet się okazało,że jest całkiem sporo spolszczonych czcionek-co mnie bardzo cieszy.

Pozdrowionka