|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Zlecę/wykonam pracę - Wycięcie Napisu Obrys do wykonania naklejki
Dareko - 14 Czerwiec 2013, 09:31 Temat postu: Wycięcie Napisu Obrys do wykonania naklejki Witam,
Potrzebuje zrobić naklejki, ale muszę przygotować je w corelu pod wycięcie na ploterze. Naklejki to napisy wydaje mi sie ze dość proste. Sam nie ogarniam Corela proszę o pomoc tutaj. Oczywiście zapłace za pomoc lub postawie dobrego browarka :) W załączniku przesyłam loga. Największy problem moze byc z SEEKER bo nie umiem znaleśc odpowiedniego logo.
W razie checi pomocy prosze pisac na maila dareko87@gmail.com lub gg 3539371 lub tutaj w temacie
Poprosze w różnych rozmiarach ( po wycieciu bede widział który bedzie odpowiedni)
długość CIVIC:3,5cm, 4cm 4,5,cm, 5,cm , 5,5 cm , 6cm, 7,cm
dlugość HONDA 3,5cm, 4cm 4,5,cm, 5,cm , 5,5 cm , 6cm,8cm
długość seeker 3cm, 4cm, 5,cm , 5,5 cm , 6cm,8cm
Pozdrawiam
restauro - 14 Czerwiec 2013, 11:10
Niektóre są dostępne w sieci wystarczy wpisać do wyszukiwarki .
http://all-free-download....c-logo-eps.html
http://www.seeklogo.com/search.html?q=honda
dj_maras - 14 Czerwiec 2013, 19:36
poszukaj w necie... w googlach "duża grafika", lub w all-free-download albo http://logotypes101.com/ gdzieś z pewnością znajdziesz... następnie zaznacz obrys WŁOSOWY....i gotowe...
chezare - 14 Czerwiec 2013, 21:13
Znowu bez instrukcji
Seeker z tego wszystkiego jest chyba najprostszy, ale z takiego obrazka nie da się go przerysować, bo wychodzi coś takiego:
a powinno być raczej prosto?
bidon184 - 15 Czerwiec 2013, 09:49
to jest przeróbka czcionki Mathmos Orginal,np E jest napisane cyfrą 3 itd
nie wiem jak pod ten ploter sie robi wiec daje cdr9
PS:tego civica to na necie widziałem tylko w eps i do tego się nie otwiera , więc pokombinowałem i go też dorzucam w cdr9,a co do hondy to to jest czcionka Millhause,ale proponuje pobrać również darmowy font o nazwie HondaFont w nim są zawarte również oznaczenia hondy
chezare - 15 Czerwiec 2013, 15:34
Bidon, a czym jest napisany adres www pod Seekers?
bidon184 - 15 Czerwiec 2013, 16:10
jak dla mnie to jest Loft Bold
chezare - 15 Czerwiec 2013, 16:41
Nie mam tego fontu, później narysuję ten napis i zbadam czy się Bidon nie mylisz
Na razie dorzucę Hondę i Civic.
bidon184 - 15 Czerwiec 2013, 17:48
nie nie ma sensu się męczyć a_RubricaCn jest właściwie identyczna tylko trza ją od góry lekko ścisnąć .zajżyj do swojego PW
chezare - 15 Czerwiec 2013, 17:53
Bidon, teraz to już jest trochę za późno
Narysowałem, to chyba nie jest ten font, ale nie chce mi się już kombinować.
Jak koledze będzie pasowało, to dobrze, jak nie to drugie dobrze
Ten adres www był potraktowany jakąś perspektywą czy obwiednią, nie wiem i nie chcę wiedzieć, przy tych rozmiarach i tak nie da się tego wyrwać
Do wycinania grafikę przygotowuje się normalnie, trzeba tylko uważać żeby składowe nie właziły na siebie bo się potnie tam gdzie nie trzeba. Jak zobaczysz jak wygląda np. Ą w Arialu bez wypełnienia, to będziesz wiedział o co chodzi. W tym przypadku trzeba "ogonek" zespawać z resztą.
dj_maras - 15 Czerwiec 2013, 21:18
Skąd Wy Panowie macie czas żeby siedzieć i robić takie pierdołki dla ludzi :]
Pozazdrościć... ja dziś zaczałem robotę o 8 i właśnie wróciłem do domu.... zazdroszę Wam czassu wolnego :]
tegraf - 15 Czerwiec 2013, 21:26
Pamiętaj dj_maras, że doba (24 godziny) powinna zostać podzielona na 3 części: pierwsze 8 godzin na sen, drugie 8 godzin - na pracę. Pozostałe 8 godzin - na przyjemności. Naruszenie tego podziału, prędzej czy później, prowadzi do zawirowań
chezare - 15 Czerwiec 2013, 21:32
Dj, trzeba szybciej pracować, albo znaleźć kogoś kto będzie pracował za Ciebie
Tegraf pewnie ma rację. Ja nie mam problemu ze spaniem, ale 4, 5 godz. zupełnie mi wystarcza, zawsze tak miałem. Dzięki temu mam 12 godz. na przyjemności
Jak trzeba potrafię pracować 20 godz. na dobę, choć uważam, że sensu w tym żadnego nie ma.
bidon184 - 16 Czerwiec 2013, 10:05
niom ja tez znajduje czas oglądam sobie jakiś tam filmik i między czasie coś tam sobie grzebie w grafice
dj_maras - 17 Czerwiec 2013, 21:03
ja wstaje o 7, idę do pracy na 8, pracuję do 16 czasem do 18... lub idę na drugą zmianę 10-18 lub do 20... po pracy jem obiad. coś porobie w domu (aktulanie mam remont) zlaci 2-3h... później wypije 1-3 piwka i robi się 22 i czas spać.. a lubie spać więc spię dość długo... :]
do tego jestem dj'em i w wolnej chwili ide sobie do mojego studia w piwnicy poskreczować i muzy posłuchać...
na grafikę każdego dnia (w wolnym czasie) mam max 1h
:]
terminarz napiety jak plandeka na żuku..
Dareko - 3 Lipiec 2013, 23:40
bardzo dziekuje Panowie bardzo mi pomogliście
|
|