|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Corel PHOTO-PAINT - COREL X6 PHOTO PAINT NIE DZIAŁA!PROSZE O POMOC!
moni - 30 Lipiec 2013, 16:31 Temat postu: COREL X6 PHOTO PAINT NIE DZIAŁA!PROSZE O POMOC! Witam wszystkich,
Mam problem dotyczacy Corel PhotoPaint. od jakiegos czasu nie moge wlaczyc programu podczas korzystanie z corelaX6, który działa bezproblemowo.
Mam wersje oryginalna i korzystam z Windows 8 jezeli ma to jakies znaczenie.
wyswietla mi sie komunikat :
[u] ''w podanej sciezce nie znaleziono prawidłowego obszaru roboczego''[/u]
..i na tym sie konczy. nie wiem co moze byc przyczyną:/
czy ktos juz spotkał sie z takim problemem?
bardzo prosze o pomoc.
[b]
s-p-i-n - 31 Lipiec 2013, 08:41
Był już nieraz poruszany temat, jak znajdę to podam linka.
Najprawdopodobniej niemasz skojarzonego pliku CPT z Corelem Photo-Paint.
moni - 31 Lipiec 2013, 09:07
Szukałam bardzo długo podobnego tematu ale bez skutku:(
Bede wdzieczna za jakiekolwiek informacje.
Pracowalam na tym photo paint wczesniej i nic sie takiego nie pokazywało ale pewnego dnia chciałam uruchomic i do dnia dzisiejszego nie wiem co mogło sie stac.
tegraf - 31 Lipiec 2013, 09:39
Trochę nieprecyzyjnie podany problem.
moni napisał/a: | od jakiegos czasu nie moge wlaczyc programu |
1. Chodzi o to, że się nie uruchamia?
2. Uruchamia, ale nie otwiera plików? Jak tak, to z jakim rozszerzeniem te pliki? Jak tak, to poprosimy o taki plik.
3. Otwiera z menu Otwórz, ale nie otwiera z podwójnego kliknięcia na pliku?
s-p-i-n - 31 Lipiec 2013, 09:43
@tegraf chodzi raczej oto ze przy próbie edycji bitmapy z poziomu CorelDraw nie otwiera się PP.
tegraf - 31 Lipiec 2013, 09:46
4. Nie otwiera się przy próbie edycji bitmapy z poziomu CorelDraw?
moni - 31 Lipiec 2013, 09:54
nie uruchamia sie w ogole. przy kliknieciu na ikone PP wyskakuje mi informacja:
''w podanej sciezce nie znaleziono prawidłowego obszaru roboczego'' i czasami jeszcze ta informacja :
''failed to launch server application''
tegraf - 31 Lipiec 2013, 10:18
Spróbuj sposobu opisanego tutaj:
http://batcmd.com/windows/8/services/dcomlaunch/
W skrócie: na dole strony (adres wyżej) wybierasz swoją wersję Win8 i pobierasz odpowiedni plik. Zapisujesz i uruchamiasz jako administrator (prawy klawisz > Uruchom jak administrator). Restart. Daj znaka, jak poszło.
moni - 31 Lipiec 2013, 13:39
niestety nie zadziałało:/ czy jest jakas inna opcja?
s-p-i-n - 31 Lipiec 2013, 14:36
a probowalas odistalowac caly pakiet i zainstalowac od nowa?
moni - 31 Lipiec 2013, 17:13
próbowałam kilka razy i niestety nic z tego...nie wiem moze to jest jakas wadliwa wersja?
s-p-i-n - 31 Lipiec 2013, 17:18
a jakiego używasz antywirusa?
moni - 31 Lipiec 2013, 19:51 Temat postu: COREL X6 PHOTO PAINT NIE DZIAŁA!PROSZE O POMOC! odinstalowałam i podczas ponownej instalacji nagle wyskakuje ta informacja: / z zalacznika /
nie wiem co robic :(
tegraf - 31 Lipiec 2013, 23:04
Uwziął się ten Corel na Ciebie.
Zobacz tutaj: http://support.microsoft.com/kb/q228658 (dotyczy Office, ale problem ten sam)
I tutaj: http://www.error1303.com/
moni - 1 Sierpień 2013, 13:01
Udało sie! Po wielu próbach zmieniłam folder docelowy zapisu przy ponownej instalacji całego pakietu i w koncu działa
Bardzo bardzo dziekuje za pomoc!!!!!
:)
s-p-i-n - 1 Sierpień 2013, 13:05
Hmm to może po odinstlowaniu pakietu można było teć CCleanerem usunąc pozostałości Corela i też by pomogło? ale tego już się nie dowiemy ;)
moni - 1 Sierpień 2013, 13:34
usuwałam wczesniej rozne stare pliki z corela i tak przygotowałam komputer zeby nie bylo pozostalości programu. wiec byl czysty;) ciesze sie ,ze sie udało:) nareszcie moge pracowac jak dawniej!:)
restauro - 1 Sierpień 2013, 17:00
moni napisał/a: | usuwałam wczesniej rozne stare pliki z corela i tak przygotowałam komputer zeby nie bylo pozostalości programu. |
Z rejestrów także trzeba usunąć wszystko związane z CDraw nawet puste foldery.
moni - 1 Sierpień 2013, 19:59
tak wiem:) nastepnym razem bede mądrzejsza;) choć mam nadzieje,ze program teraz będzie działał bez zarzutów !:)
|
|