Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Drzewo genealogiczne

Ann - 9 Sierpień 2013, 15:41
Temat postu: Drzewo genealogiczne
Witam, chciałabym z okazji rocznicy ślubu moich rodziców zrobić im graficzne drzewko genealogiczne, takie jak w załączniku w formie wektorów, abym mogla wpisac imiona i nazwiska w listki, jednak nie podołam sama temu zadaniu, bardzo prosze o pomoc....
s-p-i-n - 9 Sierpień 2013, 15:53

podstawa to wstepne rozrysowanie kto z kim... bo drzewo moze okazac sie albo male labo duze, oczywiscie to co przedstawilas moze byc jako wzor
Ann - 9 Sierpień 2013, 15:55

zależy mi tylko na tym, żeby to wyglądało podobnie jak na zdjęciu, potem pousuwanie lub dodanie kolejnych liści to już żaden problem.
s-p-i-n - 9 Sierpień 2013, 15:56

zeby calosc wygladala jak na fotce najlepiej nie robic nic szablonowo - jedna galaz nie jest rowna drugiej
Bogumila M. - 9 Sierpień 2013, 16:27

To drzewo czy ogon pawia?

restauro - 9 Sierpień 2013, 16:55

Bogumila M. napisał/a:
To drzewo czy ogon pawia?

To zależy od wielkości rodziny.

Bogumila M. - 9 Sierpień 2013, 17:34

Tylko? Od grafika nie?
restauro - 9 Sierpień 2013, 19:04

Bogu.mila M. napisał/a:
Od grafika nie?

Prędzej od mody .

Trurl - 10 Sierpień 2013, 12:20

Hmm... Looknijcie tu: http://www.drzewo-genealogiczne.pl/. Można tu kupić program do robienia drzew genealogicznych...
Bogumila M. - 10 Sierpień 2013, 15:30

Se kiedyś kupiłam program. Licencja + uaktualnienia przez rok. Ale, jak to baba, miałam pecha. Ostatnia aktualizacja poprawiała wiele błędów lecz wprowadzała jeden podstawowy - aplikacja przestała czytać płyty (to była baza danych płyt audio i filmów). Po kilku dniach pojawiła się aktualizacja okraszona komunikatem "Okres aktualizacji zakończył się [tu padała data]. Jeśli chcesz móc nadal aktualizować program wykup subskrypcję (za 3/4 ceny całego programu)". Wystosowałam uprzejmy mail do firmy, w którym podziękowałam za współpracę i określiłam dość szczegółowo miejsce, w którym mam ich i ich program. Oczywiście niczego to nie zmieniło, ale mi ulżyło.
Trurl - 10 Sierpień 2013, 15:37

Bogumiło, wyjaw nam, proszę, gdzie masz ich program... :-)
Bogumila M. - 10 Sierpień 2013, 19:42

Świntuszek!