|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Corel PHOTO-PAINT - Problem z cieniem.
F-Głowy - 26 Sierpień 2013, 20:28 Temat postu: Problem z cieniem. Czy działa u Was dodawanie swojego presetu cienia?
U mnie nie działa i wygląda to tak:
Modyfikuję jakiś wybrany preset cienia, zapisuję jak swój przez ikonkę "+". Wtedy po wpisaniu nazwy i kliknięciu OKEJ, znika mi cień z obiektu. Preset został dodany ale cień się "wyzerował" i tak też zapisał. Powtarzam to ciągle i ten sam błąd. Dzisiaj to odkryłem.
Macie może podobnie?
bidon184 - 26 Sierpień 2013, 21:28
ja nie wiem o co chodzi,dla mnie preset to powtórzenie tego samego,no nie weim jak ci znika to musisz w tedy z listy wybrać ten co zapisałes,ponieważ jak go zmodyfikowałeś to musi zniknąc
chezare - 27 Sierpień 2013, 09:16
Ja nie mam z tym problemu, modyfikuję cień, klikam +, wpisuję nazwę i nic nie znika.
Parę razy to robiłem jak miałem w jednym dokumencie wiele obiektów, którym chciałem nadać taki sam cień i nigdy nie spotkałem się z tym o czym piszesz.
Pliki z tymi cieniami zapisywane są w:
Documents and Setings\User\Dane aplikacji\Corel\Graphics x\User Draw\Presets\DropShadow
i mają rozszerzenie pst, takie samo jak te standardowe, które znajdują się w:
Program Files\Corel\Corel Graphics x\Languages\EN(PL)\Draw\Presets\DropShadow
Obojętnie w którym miejscu plik z cieniem nie zostanie zapisany powinien być na liście.
Weź F zapisz plik który dołaczyłem w którymś z katalogów, do których ścieżki podałem wyżej (jeśli w documents…, to trzeba będzie od nowa uruchomić Corela) i zobacz czy masz na liście nowy cień, napisz jaki?
http://voila.pl/index.php?f=1764318.pst
bidon184 - 27 Sierpień 2013, 10:05
u mnie w x6 znika dlatego tak napisałem
chezare - 27 Sierpień 2013, 11:01
Widzisz Bidonik, ewidentnie F wykrył kolejny błąd w programie. Ja pisałem o 12 i X3, ciekawe czy inni mają ten sam kłopot co Wy?
F-Głowy - 29 Sierpień 2013, 20:54
Chezarre, nowy cień mam (jego nazwa) ale ze zresetowanymi ustawieniami do zera.
Inni, macie ten sam kłopot co my?
PS
Nie wiem "jak ma" akurat Bidon.
|
|