Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Widok poza obszarem roboczym

dj_maras - 24 Wrzesień 2013, 20:20
Temat postu: Widok poza obszarem roboczym
ahoj graficy, tak sobie dłubie w corelu i pewien problem zamącił mą głową tak, że nawet przestałem ogladać m jak miłość... otóż... w projekcie zwykle sobie przesuwam w lewo w prawo,, czesto wysuwam pliki poza obszar roboczy... niestety w podstronach nie widzę projektu... zwykle miałem tak ze jak cos wysunę poza PRZYSŁOWIOWE a4 to w podstronie drugiej widze dalej to samo..
a u mnie coś sie pozmieniało..
jak to przywrócić ?

pozdrawiam facetów, którzy są zmuszeni ogladać (słuchać) m jak miłość ( siedzę z moją panną razem w pokoju heheh)

Shame - 24 Wrzesień 2013, 21:09

Już o tym były tematy, rozejrzyj się po forum. A najpierw lepiej zobacz, czy nie masz zablokowanej warstwy Pulpit ;-)
dj_maras - 24 Wrzesień 2013, 21:22

nie wiem jak tego szukać... jak to się nazywa ?
Bogumila M. - 24 Wrzesień 2013, 22:09

Pulpit nazywa się Pulpit a czasem Desktop. Poszukaj w menadżerze obiektów. Ten z kolei znajdziesz jako doker w menu Okno. Warstwy same się nie blokują. Wyciągniecie poza obszar strony nie zawsze przerzuca na pulpit. Jeśli obiekt pozostanie na warstwie powiązanej ze stroną nie będzie widoczny na pozostałych stronach.