| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Widok poza obszarem roboczym
dj_maras - 24 Wrzesień 2013, 20:20 Temat postu: Widok poza obszarem roboczym ahoj graficy, tak sobie dłubie w corelu i pewien problem zamącił mą głową tak, że nawet przestałem ogladać m jak miłość... otóż... w projekcie zwykle sobie przesuwam w lewo w prawo,, czesto wysuwam pliki poza obszar roboczy... niestety w podstronach nie widzę projektu... zwykle miałem tak ze jak cos wysunę poza PRZYSŁOWIOWE a4 to w podstronie drugiej widze dalej to samo..
a u mnie coś sie pozmieniało..
jak to przywrócić ?
pozdrawiam facetów, którzy są zmuszeni ogladać (słuchać) m jak miłość ( siedzę z moją panną razem w pokoju heheh)
Shame - 24 Wrzesień 2013, 21:09
Już o tym były tematy, rozejrzyj się po forum. A najpierw lepiej zobacz, czy nie masz zablokowanej warstwy Pulpit
dj_maras - 24 Wrzesień 2013, 21:22
nie wiem jak tego szukać... jak to się nazywa ?
Bogumila M. - 24 Wrzesień 2013, 22:09
Pulpit nazywa się Pulpit a czasem Desktop. Poszukaj w menadżerze obiektów. Ten z kolei znajdziesz jako doker w menu Okno. Warstwy same się nie blokują. Wyciągniecie poza obszar strony nie zawsze przerzuca na pulpit. Jeśli obiekt pozostanie na warstwie powiązanej ze stroną nie będzie widoczny na pozostałych stronach.
|
|