| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Eksportd do pdf dużych plików
lobo4581 - 17 Październik 2013, 06:33 Temat postu: Eksportd do pdf dużych plików Witam
Mam problem z wyeksportowaniem pliku 27500x1000mm do pdf`a. Grafika to same logotypy wektorowe. Eksportuje mi się tylko pusta strona.
Posiadam Corela X3.
Pozdrawiam
Bogumila M. - 17 Październik 2013, 09:46
Powiększ wymiar strony do wielkości projektu tak by wszystkie obiekty znalazły się na stronie i dopiero wtedy eksportuj.
marak - 17 Październik 2013, 12:22
| Bogumila M. napisał/a: | | Powiększ wymiar strony do wielkości projektu tak by wszystkie obiekty znalazły się na stronie i dopiero wtedy eksportuj. |
Pod warunkiem, że wymiar strony nie przekroczy 5080 x 5080 mm. Większych stron PDF nie trawi.
tegraf - 17 Październik 2013, 12:56
Trawi. Nie trawi Acrobat, każda inna przeglądarka takiego pdfa wyświetli poprawnie.
http://corel.wodip.opole....er=asc&start=25
lobo4581 - 17 Październik 2013, 13:34
Zrobiłem stronę 27500 x 1000mm ale i tak eksportuje mi pusty plik. Zgrupowałem to jeszcze i to też nie pomogło.
tegraf - 17 Październik 2013, 14:42
Zrób takiego pdfa pustego z treścią bez znaczenia i załącz na forum.
marak - 17 Październik 2013, 16:05
Słuchając Tegrafa, że plik nie jest pusty, zaimportowałem go z powrotem do Corela
Okazało się, że cała zawartość jest, czyli wina leży tylko w Acrobacie.
Ja na codzień nie mam takich potrzeb, ale może Tegraf pomoże dobrać Ci program do oglądania takich dużych PDFów.
restauro - 17 Październik 2013, 16:24
| Cytat: | | Okazało się, że cała zawartość jest, czyli wina leży tylko w Acrobacie |
Spróbuj z normalnym plikiem ,powiedzmy nie większym niż A4
tegraf - 17 Październik 2013, 19:16
Tak duże pliki potrafi wyświetlić np. darmowy Foxit Reader http://www.foxitsoftware.com/downloads
Próba wyświetlenia pliku o takich rozmiarach w Acrobacie skończy się niepowodzeniem.
lobo4581 - 29 Październik 2013, 07:26
Witam
Dziękuję wszystkim za pomoc. Tegraf miał rację. Winą obarczamy Adobe za brak możliwości wyświetlania plików w Acrobacie w tak dużych rozmiarach.
Tegraf czy Foxit Reader jest programem do wykorzystywania komercyjnego tzn czy mogę go zainstalować na komputerze firmowym legalnie?
Pozdrawiam
tegraf - 30 Październik 2013, 08:39
Sam Foxit Reader (tak jak adobowy Reader) jest programem bezpłatnym.
Edytory ( http://www.foxitsoftware.com/downloads/ ) tak jak adobowy Acrobat - są programami płatnymi.
Artur Miernik - 31 Październik 2013, 12:03
PDFXchange Viewer też dał radę — sprawdziłem. U mnie jest stabilniejszy od FoxitReadera i równie szybki.
Program jest darmowy, zawiera płatne funkcje, których wyświetlanie można wyłączyć. Występuje także w wersji bezinstalacyjnej.
tegraf - 31 Październik 2013, 12:13
Żeby było po corelowemu, to jest jeszcze corelowy PDF Fusion ale płatny.
Artur Miernik - 31 Październik 2013, 12:19
Tak tylko piszę, bo najpierw używałem FoxitReadera, ale po miesiącu, czy dwóch zawsze mi się zaczynał z czymś gryźć, wiec zmieniłem na PdfXchange i jest dobrze.
I przy okazji, STDU Viewera też sprawdziłem i nie daje rady — pokazuje ucięty kawałek dokumentu.
Sumatra-PDF wypadła pozytywnie.
Wygląda też na to, że wszystkie wymienione programy wyświetlą znośnie PDFa CMYK-owego o ile ten ma dołączony profil.
|
|