|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Szukam rysunku lub czcionki - Potrzebny font
jayjay - 18 Październik 2013, 09:28 Temat postu: Potrzebny font czy ktoś jest w stanie zidentyfikować czcionkę jak w załączniku?
ich strona jest zrobiona z taką czcionką: ALIMET
ale klient nie wie co to za czcionka, o ile ich logo dałem radę wyciągnąć ze strony to
reszty napisów które chcą mieć nie dam rady z tego logo zrobić i dlatego potrzebuję czcionkę...
Będę wdzięczny za pomoc !
s-p-i-n - 18 Październik 2013, 12:47
EFN Arras tylko jakaś zepsuta bo powinna wyglądać tak
http://images.tinypic.pl/i/00458/xuzm16ycn2zt.jpg
gonia - 18 Październik 2013, 12:47
Ten font to prawdopodobnie Metropolis tyle, że z nałożonym „szlaczkiem”, jeżeli zwróciłeś uwagę, to te pozostałe napisy mają nieco inny szlaczek niż logo
pozdrawiam
bidon184 - 19 Październik 2013, 22:14
ja pobralem od nich swf to jest napewno EFN Arras tylko że ktoś nieumiejętnie lub jakims dziwnym programem robił i zwalił czcionke
gonia - 21 Październik 2013, 09:11
Zgadzam się co do tego, że zapewne ta czcionka została „zwalona”, już wiem, że na pewno nie jest to Metropolis, nie wiem jak jest w foncie EFN Arras ale w Metropolis jest inne M, co widać wyraźnie przy powiększeniu, widać też różnicę w wypełnieniu liter w logo i liter z odnośników. Trochę mnie to zaintrygowało, bo wydaje mi się, że gdzieś kiedyś się z tą czcionką spotkałam ale musiało to być bardzo, bardzo dawno...
Jayjay zapewne już sobie z tym poradził, bo się nie odzywa ,
pozdrawiam
bidon184 - 21 Październik 2013, 09:28
znaczy swf to taki patent że tam jest napisane jakie czcionki są użyte mało tego można wszystko powyciągać nawet muze ,powiedzmy taki preloader ze zwalaną czcionką też można
tylko moim zdaniem trza by to poprawić żeby czcionka wyglądała tak jak należy,ale może te logo ma być tak zwalone więc prosze w cdr9
gonia - 21 Październik 2013, 09:46
Dzięki Bidon, to dla mnie coś nowego, a przy okazji lekcja pokory, nie dyskutuje się z takim ekspertem od czcionek
pozdrawiam
bidon184 - 21 Październik 2013, 10:00
ja też pozdrawiam ,aczkolwiek w tym przypadku to żadna moja zasługa,wystarczy program do flash plus jakiś decompiler i wszystko jest na tacy podane
|
|