Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Szukam rysunku lub czcionki - Potrzebny font

jayjay - 18 Październik 2013, 09:28
Temat postu: Potrzebny font
czy ktoś jest w stanie zidentyfikować czcionkę jak w załączniku?

ich strona jest zrobiona z taką czcionką: ALIMET
ale klient nie wie co to za czcionka, o ile ich logo dałem radę wyciągnąć ze strony to
reszty napisów które chcą mieć nie dam rady z tego logo zrobić i dlatego potrzebuję czcionkę...

Będę wdzięczny za pomoc !

s-p-i-n - 18 Październik 2013, 12:47

EFN Arras tylko jakaś zepsuta bo powinna wyglądać tak

http://images.tinypic.pl/i/00458/xuzm16ycn2zt.jpg

gonia - 18 Październik 2013, 12:47

Ten font to prawdopodobnie Metropolis tyle, że z nałożonym „szlaczkiem”, jeżeli zwróciłeś uwagę, to te pozostałe napisy mają nieco inny szlaczek ;-) niż logo

pozdrawiam

bidon184 - 19 Październik 2013, 22:14

ja pobralem od nich swf to jest napewno EFN Arras tylko że ktoś nieumiejętnie lub jakims dziwnym programem robił i zwalił czcionke
gonia - 21 Październik 2013, 09:11

Zgadzam się co do tego, że zapewne ta czcionka została „zwalona”, już wiem, że na pewno nie jest to Metropolis, nie wiem jak jest w foncie EFN Arras ale w Metropolis jest inne M, co widać wyraźnie przy powiększeniu, widać też różnicę w wypełnieniu liter w logo i liter z odnośników. Trochę mnie to zaintrygowało, bo wydaje mi się, że gdzieś kiedyś się z tą czcionką spotkałam ale musiało to być bardzo, bardzo dawno...
Jayjay zapewne już sobie z tym poradził, bo się nie odzywa ;-) ,
pozdrawiam

bidon184 - 21 Październik 2013, 09:28

znaczy swf to taki patent że tam jest napisane jakie czcionki są użyte mało tego można wszystko powyciągać nawet muze :-) ,powiedzmy taki preloader ze zwalaną czcionką też można

tylko moim zdaniem trza by to poprawić żeby czcionka wyglądała tak jak należy,ale może te logo ma być tak zwalone więc prosze w cdr9

gonia - 21 Październik 2013, 09:46

Dzięki Bidon, to dla mnie coś nowego, a przy okazji lekcja pokory, nie dyskutuje się z takim ekspertem od czcionek :poklon
pozdrawiam :-)

bidon184 - 21 Październik 2013, 10:00

ja też pozdrawiam :-) ,aczkolwiek w tym przypadku to żadna moja zasługa,wystarczy program do flash plus jakiś decompiler i wszystko jest na tacy podane ;-)