Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Szukam rysunku lub czcionki - Co to za font?

bartosz11 - 21 Październik 2013, 09:37
Temat postu: Co to za font?
Witam

Co to za font?
JPG

bidon184 - 21 Październik 2013, 10:01

jak to jaki??? toć to Arial jest,chyba że ja czegoś nierozumiem :-)
bartosz11 - 21 Październik 2013, 10:07

bidon184 napisał/a:
jak to jaki??? toć to Arial jest,chyba że ja czegoś nierozumiem :-)

Czyli z pytaniem: "Jak z arialowi nadać taki efekt i aby to nadal była czcionka?" mam się kierować do innego działu forum?

PS chodzi o font na JPGu, do którego skrót zapodałem w pierwszym poście

bidon184 - 21 Październik 2013, 10:19

yy,no www piszesz powiedzmy Arial CE FREE piszesz Arial CE bold IMAGES piszesz Arial Bold itd,to taki przykład,
bartosz11 - 21 Październik 2013, 10:23

bidon184 napisał/a:
yy,no www piszesz powiedzmy Arial CE FREE piszesz Arial CE bold IMAGES piszesz Arial Bold itd,to taki przykład,

Powiedzmy, że czegoś się czepiasz... To nie jest Arial.
Mi chodzi o font z załącznika. Nie wiesz – nie odpisuj.

bidon184 - 21 Październik 2013, 11:56

niezbyt miły jesteś ale i tak ci pomoge, w pierwszym załączniku czyli w pierwszym poście zobacz co zapodałeś ,a jesli chodzi o drugi załącznik i napis Education to to jest czcionka scryptowa odręczna i zwie sie FFF Tusj Bold
bartosz11 - 21 Październik 2013, 12:00

bidon184 napisał/a:
niezbyt miły jesteś ale i tak ci pomoge, w pierwszym załączniku czyli w pierwszym poście zobacz co zapodałeś

Link do JPGa, na którym jest m.in. słowo Education, które to wyciąłem i zapodałem w załączniku w kolejnym poście.

bidon184 napisał/a:
a jesli chodzi o drugi załącznik i napis Education to to jest czcionka scryptowa odręczna i zwie sie FFF Tusj Bold

Dzięki.

Cysorz - 21 Październik 2013, 18:10

bartosz11: W pierwszym poście w adresie jest reklama strony www,freeimages,co,uk i nic więcej...
bidon184 - 21 Październik 2013, 19:51

no właśnie,bo myślałem że tylko ja coś innego widze :-) a tu user mi zarzucił brak wiedzy :-D ,co jest o tyle dziwne że w przypadku prawidłowego załącznika to nie chwaląc się trza mieć przynajmniej ciut większą wiedze o fontach niż podstawową , żeby znależć odpowiedź ,ale było mineło :mrgreen:
tegraf - 21 Październik 2013, 20:15

bartosz11 napisał/a:
Powiedzmy, że czegoś się czepiasz... To nie jest Arial.
Mi chodzi o font z załącznika. Nie wiesz – nie odpisuj.

Czyli pierwszy załącznik był błędny, a Bidonowi się mimo to dostało. To może chociaż "przepraszam", czy coś podobnego?

chezare - 21 Październik 2013, 20:33

Zmyliłeś mnie tym Arialem Bidonik :-)

Ja zobaczyłem coś takiego, Arial to to nie jest, ale jak Bidon mówi, że Arial, to wniosek jest tylko jeden, cuś mi się porobiło z oczami :-)
Miał gość szczęście, że nie trafił na wczesnego Bidona :-)

bidon184 - 21 Październik 2013, 21:02

hehe :-) ,ale tak na poważnie to chyba zależy od przeglądarki bo ja widze to co Malutki czyli obrazek serwera z napisem www.FREEIMAGES.co.uk i dlatego moj pierwszy post odnosił się do ariala,dopiero w drugim załączniku zobaczyłem o jaki napis chodzi
chezare - 21 Październik 2013, 21:16

Ciekawa sprawa. Jak klikam odnośnik, to otwiera mi się takie coś:
http://www.freeimageslive...image/leech.jpx
Wystarczy zmienić na końcu x na g i obrazek jest w zasięgu wzroku.
Jak kopiuję odnośnik, to jest:
http://www.freeimageslive...3/education.jpg