|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Moje prace - Portret mima i Afganki
s-p-i-n - 31 Październik 2013, 20:33 Temat postu: Portret mima i Afganki Jedna z moich ostatnich prac - portret mima w meloniku.
Artur Miernik - 31 Październik 2013, 22:48
I teraz jestem ciekaw, jaki jest rodzaj żeński od mim. Ta mima! Ty mimico? Mimi-kra?
chezare - 1 Listopad 2013, 19:06
Zgadłeś, mima
gogman - 2 Listopad 2013, 02:00
fajne... dużo zabawy przy tych włosach?
s-p-i-n - 2 Listopad 2013, 13:10
włosy najgorsze do zrobienie zawsze są
s-p-i-n - 13 Listopad 2013, 16:12
teraz zupełnie coś z innej półki - Afganka znana z okładek National Geographic
który styl pracy wg Was jest efektywniejszy, ładniejszy i ciekawszy?
bidon184 - 13 Listopad 2013, 19:07
jak dla mnie zdecydowanie mim
DzumA - 78 - 13 Listopad 2013, 23:20
w jednej i drugiej pracy popracowałbym mocno nad włosami są delikatnie mówiąc średnie - przecież to nie manga - mam na myśli gruby włos, który zawsze zawęża się na ostro
na temat włosów to można założyć oddzielny temat - jest to bardzo trudna sprawa - w sumie kiedyś zastanawiałem się nad wyszczególnieniem poszczególnych elementów ciała w tematach na forum i pokazywanie technik i sposobów uzyskania znakomitych efektów - zaczęło się od trudnych - włosów - i jakoś za bardzo nie ruszyło ( a przecież można jeszcze sporo pokazać na przykładzie ust - oczów - karnacji skóry, zarost itd.)
mim - typowa praca wektorowa - prosta w technice - dająca czytelny efekt - musi się podobać - za zęby plus - mnie zawsze sprawiają problem
kobitka już próbowana w nieco innej technice, którą sam cały cały czas szkolę ciężko się wypowiadać - ale są bardzo dobre momenty i bardzo słabe - całościowo podkład całkiem przyzwoity, ale brakuje sporo detali żeby było miodzio. Generalnie za płasko.
pozdrawiam
Artur Miernik - 14 Listopad 2013, 02:55
A jakby dodać do Afganki gdzie trzeba kontur na wierzch i światła. Potem poprawić białka w oczach, żeby od tej głowy były. A na koniec jeśli siły wystarczy pomyśleć o włosach?
julo22 - 18 Listopad 2013, 16:51
Proponuję pokombinować z przezroczystością i jakimś "przenikaniem" obiektów, dla mnie rysunki są tak jak ktoś już napisal zbyt płaskie, zbyt kontrastowe, brakuje im finezji.
Podziwiam natomiast zapał, mnie się tak nigdy nie chciało!... ;)
Roberto - 18 Listopad 2013, 18:21
Proszę zerknąć,
myszą też można
Tatjana
restauro - 18 Listopad 2013, 19:44
Piwo a pod piwem ukryty portret.
http://powerclip.ru/modul...p?lid=950&cid=2
http://cdrpro.ru/news/2007-11-23-17
|
|