Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - Pomoc z logo na uczelnie

Neotropikalna - 20 Listopad 2013, 20:07
Temat postu: Pomoc z logo na uczelnie
Witam,
Mam ogromną prośbę dotyczącą zaprojektowania loga wg wcześniej wymyślonego wzoru...Jestem studentką dietetyki która nie ma bladego pojęcia o projektowaniu a na magisterce uczelnia powitała nas genialnym przedmiotem- zarządzanie i marketing.W ramach podziękowania mogę udzielić porad dietetycznych/ rozpisać jadłospis/ konsultację itd. Baaardzo proszę o pomoc bo dla mnie jest to kosmos:)
Jeżeli chodzi o to jak ma wyglądać logo:
1.Napis SPACE miał być neonem (nie wiem czy da się jakoś to przełozyc na projekt graficzny) i wszystko ma być raczej utrzymane w prostokącie aczkolwiek jeżeli ktoś wpadnie na lepszy pomyśł to można to przerobić
2. Co do kolorów- może tło pomaraćzowe? a reszta nie wmam pojęcia... niby nie może być czerwonego ponieważ jest to kolor agresywny...
3. Globus powinien być na talerzu ustawiony bo jest to "znak" ze firma związana jest z jedzeniem, aczkolwiek nie sugerować sie tym talerzem ze szkicu bo robiłam to w paincie:D

bidon184 - 20 Listopad 2013, 22:44

jeśli chodzi o diete to ja uważam że te logo tak powinno wyglądać :-)

Neotropikalna - 20 Listopad 2013, 22:49

Jestem Ci naprawdę wdzięczna aczkolwiek nie wiem czy byłbyś w stanie zrobić mój projekt, który zapropoonowałam tylko w jakimś programie graficznym, to ma być logo dla kanjpy zrzeszającej studentów zagranicznych- stąd ten globus, talerz i nazwa:) Dziękuję bardzo za zainteresowanie!
bidon184 - 20 Listopad 2013, 22:56

hym,corel jest programem graficznym :-) aczkolwiek te moje logo to taki żarcik,pewnie nie o to ci chodziło :-)
Neotropikalna - 20 Listopad 2013, 23:27

Hmmm jestem tak zdesperowana (to logo musi być na już) że nawet żarty biorę na poważnie:D

A teraz na serio, mógłbyś to zrobić wg mojego projektu czy nie bardzo?:)

bidon184 - 21 Listopad 2013, 16:58

znaczy ja nie za bardzo kumam ten projekt to takie coś ma być??

Artur Miernik - 21 Listopad 2013, 18:06

Obejrzałem wzorzec. Będę miał lęki.
chezare - 21 Listopad 2013, 19:01

To tego pod żadnym pozorem nie oglądaj.
Jak by się ktoś pytał, to tak, trochę się wstydzę :-)
ERASMUS

Neotropikalna - 21 Listopad 2013, 19:19

Też uważam, że pomysł nie jest najlepszy ale jest za mało czasu żeby jeszcze nad tym myśleć... ten talerz miał być bez rybek czy czegoś takiego co tam na nim jest....
bidon184 - 21 Listopad 2013, 19:28

te niby rybki można usunąc,a ten twoj pomysł chezare całkiem całkiem :-)
bidon184 - 21 Listopad 2013, 20:11

można jeszcze tak

Artur Miernik - 21 Listopad 2013, 21:57

A jakby tak Glob pozostawić wydrążony, tak jak to jest na wzorcu? A pozostałej całości oceanów i mórz nadać fakturę mózgu?

I pozbyć się talerza, jako że dietetykę, czy też szerzej, spożywanie można oddać w inny, bo dystyngowany sposób — wsadzając w wydrążenie łyżeczkę.

I teraz jeszcze nazwa: Erazmus Lecter.

Wybaczcie, rozmarzyłem się.

Cysorz - 21 Listopad 2013, 22:14

Widzę, że gogman jako "spec" szerokim łukiem omija ten wątek... I prawdę mówiąc nie dziwię mu się ;-)
chezare - 22 Listopad 2013, 03:30

Pracuję nad mózgiem.
ERASMUS

Artur Miernik - 22 Listopad 2013, 07:14

Koniecznie.
Co?! O wpół do czwartej nad ranem?

restauro - 22 Listopad 2013, 10:13

wersja nr 4,1
s-p-i-n - 22 Listopad 2013, 13:20

Artur Miernik napisał/a:
Koniecznie.
Co?! O wpół do czwartej nad ranem?
co niektórzy userzy tego forum to są boty, więc nie ma się co dziwić - 24/7 :)