Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Hyde Park - Fail

Shame - 18 Grudzień 2013, 01:14
Temat postu: Fail
Lepiej sprawdzić dwa razy, spojrzeć z daleka, poprosić kogoś by zerknął, zrobić negatyw i jeszcze kilka innych rzeczy, zanim się wypuści projekt w świat.

Może i jestem ciut zboczony, ale jak dla mnie ta świeca jest zbyt obsceniczna :mrgreen:

Artur Miernik - 18 Grudzień 2013, 02:00

A to coś nad świecą, to nie? Niby jakie to ma mieć uzasadnienie świąteczne?

Toż to umyślny żart, a nie pomyłka. Wykonane sprawna ręką, którą kierowała głowa skora do szyderstw.

Shame - 21 Styczeń 2014, 07:44

A tak się dzieje, jak nikt nie sprawdzi tekstu dwa razy :mrgreen: Brak spacji może wiele zmienić happy

patrycjusz7 - 21 Styczeń 2014, 13:35

Ciekawe czy to pracownik w subtelny sposób próbował pokazać co myśli o świętach (i ew. swojej pracy) czy psikus osoby z zewnątrz.
dj_maras - 21 Styczeń 2014, 22:11

hehe celowo zrobione co by teraz tu na forum wrzucać reklame samsunga :]
Struna - 21 Styczeń 2014, 22:45

Samsung zwali winę na pracownika, który "nie dopilnował", a w międzyczasie obleci cały internet z logo na głównym planie ;)
Artur Miernik - 22 Styczeń 2014, 00:22

Ktoś z Samsunga powinien napisać podręcznik: Promocja antyreklamą — celowe użycie błędu.
Shame - 22 Styczeń 2014, 00:54

Wszyscy wietrzą zawsze jakiś spisek ;-) Tutaj jednak pewnie mają rację, bo to przysłowie w języku angielskim nie posiada przecinka, a na billboardzie go widać. Gdyby to był błąd, przecinka tez by nie było. Teraz pewno ktoś w dziale marketingu otwiera szampana na cześć miliardowej widowni, pozyskanej właściwie za darmo :-P
Shame - 24 Styczeń 2014, 07:34

Grafik powinien się orientować w trendach. Oto dowód, że odizolowany grafik, który czuje, że jest "ponad trendami", potrafi nieźle spier....ć robotę. Przynajmniej raz dziennie przeglądam MEME (czyt. memy), żeby czasem nie zrobić gafy. Poza tym, niektóre są tak zabawne, że dupsko odpada ze śmiechu.

*

* - dla wyjaśnienia: to zdjęcie jest wykorzystywane w memie pod tytułem "First World Problems" i przedstawiając rozpaczającą kobietę w stylu amerykańskim, opatrzony jest tekstami typu "Mam więcej ubrań - niż wieszaków", "Mój 90" Aquos jest za duży - żeby zmieścić się na stojaku do TV", "Chcę zjeść kawałek tortu - ale umyłam już zęby", czy "Zepsuł się komputer - muszę iść na górę po drugi". Po takim czymś, jak ktoś zobaczy poważną ulotkę o poważnej tematyce, zupełnie nie zabawnej - po prostu nie może opanować śmiechu ;-)