Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Moje prace - logo dla FOTOCHOJNICE

gogman - 6 Styczeń 2014, 21:44
Temat postu: logo dla FOTOCHOJNICE
Jako, że projekt, który był podobny do obecnego nie przeszedł w konkursie postanowiłem wykorzystać go pod inną działalność - lekko go poprawiając.... nadając innego charakteru. Chciałem także pokazać Wam techniczny układ sygnetu, który kosztował mnie sporo czasu.

Pozdrawiam

Shame - 6 Styczeń 2014, 22:11

Wuja, nie myślałeś nad tym, żeby grubość konturu rogów zmniejszała się w kierunku szpica? Bo teraz mam wrażenie, że na rogach ten byczek jest za ciężki. Odwraca to uwagę od migawki.

Tak w ogóle to - nie obraź się wuja, bo jestem, chyba twoim najwierniejszym fanem - to logo nie jest zbyt dobre. Ale to oczywiście tylko moje zdanie.

I definitywnie porzuć ten łososiowy kolor migawki. Jest mdły i jakoś nie odbiera się go zbyt dobrze - jakby kiedyś był czerwony, ale wyblakł.

gogman - 6 Styczeń 2014, 22:42

Ja się nie obrażam w końcu wrzucam tu projekty by wysłuchać krytyki konstruktywnej.
Co do rogów raczej nie będę ich zmieniał - ujmują prostocie projektu... migawka się i tak rzuca jest jedyna w kolorze wyróżniającym się. Co do koloru wybrałem ten bo nie chciałem agresywnej czerwieni szczególnie w ilustracji, która przedstawia tura (korrida by z tego wyszła). Mi osobiście logo się podoba, no ale zadecyduje ostatecznie o tym klient.

Dzięki za posta

Ps. zmieniłem fonta i kolor

takietam - 7 Styczeń 2014, 08:26

Byk fajny i migawka fajna, ale razem to wygląda dla mnie trochę dziwnie... pierwsze skojarzenie: byk w turbanie.
Ale ja laikiem jestem, więc mogę się nie znać :)

restauro - 7 Styczeń 2014, 12:32

Może w tym kierunku?
Shame - 7 Styczeń 2014, 18:05

@ restauro - pomysł spoko, tylko, że przy niewielkich rozmiarach byk będzie absolutnie niezauważalny lub niewyraźny, przy zachowaniu proporcji ;-) Ale kto wie, może właśnie coś w rodzaju tła, jak zazwyczaj jest tarcza z herbem, zrobić taki "kołnierz" z migawki? Wtedy sotsunek rozmiarów poszczególnych elementów byłby prawie identyczny.
dj_maras - 7 Styczeń 2014, 19:30

Takie Chicago Bulls z migawką :]
na mnie szału nie robi w przeciwieństwie do układu technicznego... Potrzeby on komuś? tyle czasu na to idzie :]
i chyba często tych kolorów używasz :]
Shame zrobił dobrą poprawkę.
Pozdrawiam.

(grybyś napisał jakie wymogi miał klient - może inaczej ocenijłbym pracę)

restauro - 7 Styczeń 2014, 20:56

Shame napisał/a:
przy niewielkich rozmiarach byk będzie absolutnie niezauważalny lub niewyraźny, przy zachowaniu proporcji

To tylko inne spojrzenie . Proporcje ,kolorystyka na tym etapie bez znaczenia .

Cysorz - 7 Styczeń 2014, 21:03

Chicago Buls! Ups... Chojnice Bulls?
dances

restauro - 8 Styczeń 2014, 07:27

Malutki napisał/a:
Chojnice Bulls?

Chojnice powstały1000lat wcześniej i mają więcej zawodników .W Chojnicach byczo jest .

restauro - 10 Styczeń 2014, 09:27

Jak na razie proboszcz chyba jeszcze nie dzwonił?