| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - O co tu chodzi? Błąd Corela
F-Głowy - 10 Styczeń 2014, 11:28 Temat postu: O co tu chodzi? Błąd Corela O co tu chodzi? No dobrze, zawiera. Ale dlaczego zawiera i co ja mam zrobić?
Ogólnie to po prostu z jednego dokumentu wycinam grafiki wektorowe i wklejam w innym. Jak zapiszę w innym to dostaję takie coś. I po kliknięciu kontur staje się inny niż jest we wklejanym obiekcie.
curve - 10 Styczeń 2014, 13:15
spróbuj zaznaczyć całość i we właściwościach odznaczyć "skaluj z obiektem"
Shame - 10 Styczeń 2014, 17:05
Miewałem ten błąd. Jak wybierze się Ignoruj, to przechodzi dalej i wgrywa się w miarę jak trzeba, tylko któraś krzywa może stracić swoje właściwości (grubość, styl itp.). Najprawdopodobniej podczas kopiowania, kiedy obiekty przechodzą przez Schowek, raz po raz gubią jakąś właściwość (lub jest jakiś konkretny błąd generujący się w konkretnej sytuacji, przy konkretnych ustawieniach, odpowiedzialny za to "gubienie się" danych). Nie do końca udało mi się zdeterminować, przy jakich warunkach takie rzeczy się dzieją, ale problem rozwiązywał się zazwyczaj sam, lub kiedy ponownie wyedytowałem daną krzywą (zrobiłem "bez konturu", czyli ten kwadracik z X w kolorach, wtedy ustawienia się kasują, i wybierałem jeszcze raz co trzeba i potem było si).
|
|