|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Corel PHOTO-PAINT - ruchome zdjęcie
dekan - 31 Styczeń 2014, 23:24 Temat postu: ruchome zdjęcie Mam Corela Photo Paint 11. Czy, i jak można wykonać w nim takie zdjęcie?
Shame - 1 Luty 2014, 00:20
Można.
Chociaż podejrzewam, że jest wiele więcej lepszych i darmowych programów robiących animowane GIFy. Sam zajmowałem się tym dawno i kilka razy, więc nie chcę pleść bzdur, ale pewno Bidon rzuci trochę światła, jako nasz ekspert od flashów i web-designów.
bidon184 - 1 Luty 2014, 09:41
takiego to nie wykonacz jesli nie masz odpowiedniej ilosci rzutow obiektu,ale ogolnie mozna otwierasz PP i w oknie jaki sie pojawi zaznaczasz Utworz Film lub (to zalezy od wersji) wpisujesz w okienko 2 klatki(minimum) no i potem okno dokowane film,na dole pojawi ci się taki dock jak w Draw czyli dodajesz sobie klatki,ogolnie jak dodasz klatke to pojawi ci się male okienkmo i tam mozesz kliknąc pomoc to wyjasni sprawe dogłębniej,ale ja ogolnie to jesli juz mial bym robić to pobral bym np darmowy 3D Gif Designer
chezare - 1 Luty 2014, 22:30
Ludzie, program wam się pomylił z kamerą
Jeśli ten przedmiot istnieje fizycznie, to trzeba go sfilmować, gifa zrobić z filmu łatwo.
Jeśli jest wirtualny, to potrzebny jest program do modelowania 3D.
Oczywiście można użyć wyobraźni i rysować klatka po klatce, ale efekt będzie raczej mizerny, a robota niezwykle czasochłonna.
bidon184 - 1 Luty 2014, 23:05
no moze i być do modelowania ,Corel nawet ma MotionStudio 3D
chezare - 19 Luty 2014, 08:36
Wklejasz obrazek po obrazku i za każdym razem wklejony obrazek scalasz z tłem (ctrl+shift+strzałka do dołu). Jak film jest kompletny zapisujesz jako animowany gif.
W tej animacji jest 16 klatek i w oryginale są za wolno wyświetlane, jak się trochę przyśpieszy (tak jak wyżej) jest lepiej.
Żeby było elegancko powinno być jakoś tak:
|
|