| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Siatka dokumentu
bidon184 - 17 Luty 2014, 23:35 Temat postu: Siatka dokumentu sluchajcie mam pewien problem,otoz mam gotowy plik zapisany ale zapomnialo mi sie o czyms wiec otwieram go
no i dokladam strone,i tu pojawia sie problem,a tym problemem jest siatka dokumentu,ktora drukuje mi sie do pdf,jak wyłączyć drukowanie siatki
problem nie istnieje gdy otwiera sie corela i importuje dokumenty no ale w tedy trza od nowa ustawiac strone ,a to w przypadku wielu prac jest co tu dużo pisać upierdliwe,wiec pytanie brzmi czy jest na to jakis sposob ?
Trurl - 18 Luty 2014, 00:19
Nie można tej siatki wyłączyć? Widoku i drukowania? - Jeśli nie można, to zmień jej kolor albo zmniejsz jej oczko do zera, albo zwiększ do rozmiarów dłuższego boku strony...
Albo zaimportuj cały plik corelowy do nowego pliku i dopiero wtedy dodaj stronę.
A do czego Ci ta siatka?
bidon184 - 18 Luty 2014, 00:36
no właśnie do niczego mi nie potrzebna, pojawia si e automatycznie po dodaniu strony,ale mimo ze wylacze widocznosc to itak jest drukowana,a ikona drukarki nie dziala,wiec nie idzie w ten sposob wylączyć a jesli chodzi o import to oki,ale tak jak pisałem trzeba w tedy od nowa ustawiać strone
chezare - 18 Luty 2014, 08:56
http://corel.wodip.opole....opic.php?t=4856
Ja tego nie rozumiem, ale może Ty Bidonik rozszyfrujesz o co chodzi?
Ja próbowałem włączyć drukowanie siatki i póki co nie wiem jak to zrobić?
bidon184 - 18 Luty 2014, 11:44
uf rozgryzłem to,w tamtym temacie jest źle opisane,a jest to proste że az się załamałem ,więc tak to wygląda
jesli chcemy żeby drukowało siatke np na 1 stronie to wchodzimy na pierwszą i robimy dokładnie to samo z tą roznicą ze zaznaczamy drukuj ,ale przyznam że tamten temat mnie natchnął i wasze odpowiedzi takze więc plusiki lecą
Trurl - 18 Luty 2014, 11:47
Mówiłem, że tak trzeba zrobić.
agatabo - 23 Luty 2014, 11:49 Temat postu: problem z siatką pdf mam podobny problem, z tym, że w samym dokumencie na poszczególnych stronach nie widzę siatki, ale po eksporcie do pdfa na pierwszej stronie siatki nie widać, a na kolejnych jest w tle. W menadżerze obiektów opcję włączenia/wyłączenia siatki mam tylko na Master Page (jest wyłączona). Ktoś ma jakiś pomysł?
|
|