| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Problemy z zapisem eps w x6
Zuber - 25 Luty 2014, 16:19 Temat postu: Problemy z zapisem eps w x6 Witam
Czy ktoś z użytkowników x6 ma, miał problemy z eksportem prac do epsa. U nas wygląda to tak, że po otwarciu pracy zapisanej w niższej wersji i zapisaniu jej jako eps, X6 sama skaluje pracę do dziwnych wielkości. Irytujące ...
Zuber - 25 Luty 2014, 19:41
nikt ???
Shame - 25 Luty 2014, 21:38
Opis może nie jest enigmatyczny, ale sytuacja pewnie specyficzna. Najwidoczniej nikomu się to nie przydarzyło. Ja mam X6, chociaż nie korzystam za bardzo z EPSów. Może wrzuć jakiś przygotowany plik o określonych wymiarach (np. 10x10 cm, równiutko) i sprawdzę, czy to X6 ma tak w ogóle, czy może tylko na Twojej maszynie.
Zuber - 25 Luty 2014, 22:08
Dzięki shame, ale sytuacja wydaje się być opanowana. Po analizie plików okazało się ze epesy są pomniejszone zawsze o 2,54 raza. wniosek-jakiś cal w ustawieniach robi zamieszanie. poprzestawiałem wszystko co znalazłem na mm i zadziałało. Nie mogę natomiast domyślnie ustawić wymiarowania na domyslne mm, Bidon proponował kilka sposobów niestety żaden nie zadziałał
|
|