| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - jak zapisać rys wektorowy z CORELA X3 do PowerPointa
kowkrz - 15 Marzec 2014, 11:16 Temat postu: jak zapisać rys wektorowy z CORELA X3 do PowerPointa Witam.
Proszę o pomoc i podpowiedz jak przenieść / zapisać rysunek wektorowy z CORELA X3 do PowerPointa ale w taki sposób aby każdy element rysunku był oddzielny (zapisuje jako wmf). W Corelu nie łączyłem ze sobą elementów a po przeniesieniu do PP są już zespawane. W PP chciałbym wykonać animację na jednym slajdzie ale z wieloma elementami z osobna a nie wspólnie. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam...
bidon184 - 15 Marzec 2014, 12:08
bezposrednio sie nie da ,to zanczy się da ale do swf ,ale musial bys miec decompiler i z tego decompilera wyklatkować shape,pewnie nie o to Ci chodzi jak domniemam więc jedynym wyjsciem jest chyba umieszczenie elementów w draw na osobnych stronach,potem otwierasz PP ,okna obu programów robisz jako pop up no i potem tylko chwytasz w drawie obiekt i przenosisz po kolei do PP
chezare - 15 Marzec 2014, 12:32
Animacja jednoklatkowa to jest wynalazek godny Nobla
Jak wyeksportowałeś do wmf grafikę, to w PowerPoint nie jest ona zespawana, ani połączona tylko zgrupowana, słusznie bo została zaimportowana z jednego pliku?
Kliknij prawym klawiszem i wybierz grupuj -> rozgrupuj.
Jak zrobić animację się mnie nie pytaj, bo ja przed chwilą pierwszy raz w życiu uruchomiłem PowerPoint
kowkrz - 15 Marzec 2014, 12:53
Dzięki chezare za pomoc :) ... jak zwykle w banałach jest problem
Ale rozumiem, że w dobrym formacje eksportuje rysunek, czy może masz lepszy pomysł ?
chezare - 15 Marzec 2014, 12:56
Ja naprawdę PowerPointa nie używam i nie mam pojęcia co do niego można zaimportować, ale Office używa tego formatu od początku, to chyba dobrze wybrałeś?
bidon184 - 15 Marzec 2014, 13:28
ale jazda ,nie wiedziałem że mozna rozgrupować w PP
|
|