Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Dziwne wydruki z Corela X3

Arson - 3 Październik 2007, 20:50
Temat postu: Dziwne wydruki z Corela X3
Mam taki problem drukarka drukuje mi z corela jakieś dziwne kwadraty w miejscach bitmap a tam gdzie była grafika wektorowa drukuje wszystko na czarno.

Program jest oryginalny i na komputerze który ma corela 12 na tej samej drukarce wszystko jest ok. Ale np po zrobieniu pdf`a w X3 i wydrukowaniu go wydruk jest OK. Nie wiem w czym jest problem.

Z góry dziękuje za pomoc.

anonymus - 4 Październik 2007, 16:41

Sprawdź ustawienia drukowania (ostatnia zakładka) - tam są opcje (ewentualnie) odpowiedzialne za takie zachowania lub też zresetuj Corla [F8 przy starcie].
Arson - 4 Październik 2007, 21:08

Hmmm już w tej zakładce kombinowałem chyba na wszystkie sposoby, ale postaram sie coś jeszcze zrobić. Corel był świeżo po instalacji in stacji więc przy wrócenie ustawień chyba nic nie da :/ z indesigna acrobata photoshopa itp wszystko dobrze mi sie drukuje ale corel klapa - coraz bardziej mnie ten program denerwuje : )

dzięki za odpowiedź

Karolina - 5 Październik 2007, 19:35

Witam

A ja mam zapytanko z troszkę innej beczki,jeżeli możecie to poradźcie.Chcę zakupić drukarkę atramentową,bądź urządzenie wielofunkcyjne-ale chciałabym żeby było w miarę dobrej jakośći,ale żeby ekslpoatacja była w miarę tania.Jeżeli ktoś ma coś takiego to podajcie model.

Dzięki

Pozdrawiam

Karolina :->