Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - X5 + Windows8+WinPlot

Malgohna - 4 Kwiecień 2014, 12:34
Temat postu: X5 + Windows8+WinPlot
Witam.
Może ktoś pomoże ?
:)
Ploter z Winplotem testowałam na trialu X6, gdzie w pasku narzędzi w Corelu miałam piękne ikonki właśnie z programu Winplot.
Kupiłam i zainstalowałam X5 / jakoś poszło i chodzi chociaż to Windows 8/ ale nie działają mi pluginy z WinPlot. Zainstalowałam całość jeszcze raz, program, pluginy, sterowniki... a ikon Winplota pod X5 jak nie ma, tak nie ma. Czy to problem przez Windows 8? Co można z tym zrobić, żeby działało? Czy da się coś zrobić?
Będę niezmiernie wdzięczna za pomoc.
:poklon
M.

s-p-i-n - 4 Kwiecień 2014, 16:27

wersja Corela jaka? Home&Students?
bidon184 - 4 Kwiecień 2014, 17:40

to popierwsze a po drugie gdzie zainstalowałaś pełną wersje,ja juz to pisze setny raz nie wolno instalować innej wersji pod ten sam folder
Malgohna - 5 Kwiecień 2014, 06:30

GS X5 SE, a przed zainstalowaniem odinstalowałam triala, więc to chyba nie powinno mieć znaczenia?
tegraf - 5 Kwiecień 2014, 08:30

Nie mam pojęcia, co to takiego ten "WinPlot", ale podskórnie czuję, że polega na tym, że wspomniany "WinPlot" chce użyć tzw. VisualBasica dla Aplikacji, którego w wersji "SE" po prostu nie ma.
Malgohna - 5 Kwiecień 2014, 17:43

@tegraf, chyba masz rację :roll: dziękuje Ci bardzo. Widzę że przez VBasic ten problem co ja, miał juz niejeden uzytkownik plotera..
Artur Miernik - 5 Kwiecień 2014, 18:45

A mogli spytać przed zakupem czym się różni wersja SE od pełnej? Mogli.

Zresztą, który student albo nauczyciel puszcza wyploty?

Malgohna - 5 Kwiecień 2014, 20:12

To nie wersja home student, tylko special edition..ale i tak wtopilam :roll: jak mowia, wiedza jest najcenniejsza..
Artur Miernik - 5 Kwiecień 2014, 23:00

Teraz 16 pełną można tanio kupić