|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Corel PHOTO-PAINT - eksport pliku do jpeg
leonek - 24 Kwiecień 2014, 12:05 Temat postu: eksport pliku do jpeg coś przekombinowałem w ustawieniach. eksportując plik z photo pointa x5 do pliku jpeg na ikonce po zapisie pokazywała się kłódka. od jakiegoś czasu kłódki nie ma i jest problem z umieszczeniem tego piliku na stronach www. można go przenieść do biblioteki ale nie idzie zaimportować do artykułu. Proszę o poradę co zchrzaniłem
Artur Miernik - 24 Kwiecień 2014, 12:18
Zrób zrzut ekranu z okna eksportu i pokaż nam.
leonek - 24 Kwiecień 2014, 17:19
jak zauważysz na ekranie, część plików ma "kłódkę" część nie. Te z kłódką mogę "zaciągnąć do biblioteki na www, ale później nie można dodać grafiki do artykułu. Z kłódką jest OK.
leonek - 24 Kwiecień 2014, 17:28
chyba miałem zrobić zrzut przy zapisie.....
Shame - 24 Kwiecień 2014, 20:18
To nic z samym eksportem. Ten folder jest folderem udostępnianym sieciowo w firmie, prawda? Te kłódki są oznaczeniem dla użytkownika, że plik posiada niestandardowe restrykcje udostępniania (jeden mogą coś robić, drugi nie, trzeci tylko czytać, a czwarty edytować). Powinieneś ustawić właściwe zezwolenia, bo inaczej te pliki bez kłódki nie są udostępniane zapewne w ogóle, dlatego nie możesz ich użyć jakoś źródła na serwerze.
Artur Miernik - 25 Kwiecień 2014, 00:38
Raczej tak, jak napisał Wstydliwy. Albo, co mniej prawdopodobne, CMS pozwala na umieszczenie w bibliotece obrazów linkowania do miejsca na dysku w Twoim lokalnym komputerze, ale ten sam CMS z oczywistych względów nie wyświetla w artykule tak podłączonej grafiki.
|
|