Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Corel PHOTO-PAINT - Problem z niektórymi funkcjami

wiolcios - 6 Maj 2014, 07:38
Temat postu: Problem z niektórymi funkcjami
Witam,
Ostatnio musiałam przerzucić sie z Corela X3 na X6 i mam pewne problemy z niektórymi funkcjami. Pierwszy problem wiąże się z funkcją gumki w Photo-paint .W X3 po wciśnięciu gumki i klawisza alt mogłam wymazywać pasek od punktu a do punktu b. W X6 po wybraniu gumki i klawisza alt włącza się cofanie operacji. Drugi problem polega na tym że jak w Coreldraw próbuje robić cenę z podkreśleniem i indeksem górnym to podkreślenie zostaje na dole.
Proszę o pomoc :)

bidon184 - 6 Maj 2014, 11:24

znaczy jeśli chodzi o gumke to to jest widget i skróty ustalasz sama w opcjach ,a z tym indeksem to nie kumam wrzuć pliczek
Shame - 6 Maj 2014, 13:01

Odnośnie indeksów górnych, to też tak miałem. Nie do końca wiem, jak to rozwiązałem, ale z tego co pamiętam chyba update pomógł (teraz jest chyba wersja 16.4 jeśli dobrze pamiętam)... Sprawdzę w domu :-)

Co do gumki, to jak widać Kanadyjczycy postanowili, że gumka historii jest lepszym pomysłem, niż liniowe wymazywanie i pozamieniali skróty. Nie bardzo używałem tego skrótu więc nawet nie wiem, czy można go wyłączyć lub przypisać inne działanie. To również sprawdzę w domu.

tegraf - 6 Maj 2014, 13:24

Z regulaminu Forum:

"[...]NADAJ ODPOWIEDNI TEMAT! Tematy o nazwie: "Pomocy" "Błąd" będą zamykane!"

Był czytany?