| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - ustawienie wielu obiektów
Gaspar23 - 13 Maj 2014, 21:47 Temat postu: ustawienie wielu obiektów Mam problem a mianowicie, otrzymałem kod kreskowy, i muszę powielić go wiele razy na tyle duzo by zmieścić jak najwięcej na formacie A4. Problem tkwi w tym ze muszą być między nimi równe odstępy by móc potem równo poobcinać na gilotynie. Pytanie brzmi następująco, jak ustawić te kody kreskowe, aby były za każdym razem odstępy równe , jak w pionie taki i w poziomie?
z góry dziękuje i pozdrawiam
Cysorz - 13 Maj 2014, 23:23
Jeżeli zaznaczysz obiekt i wciśniesz "P", zostanie on umieszczony idealnie na środku strony.
Mając tak "umieszczony" obiekt automat z opcji drukowania zrobi resztę - rozmieści jak chcesz, doda spady, odstępy, znaczniki cięcia i co tam jeszcze chcesz. Wystarczy w opcjach druku zaznaczyć ikonę "Układ rozmieszczenia (narzędzie)" - z resztą sobie powinieneś poradzić - jest to bardzo proste, pokazywany jest nawet roboczy podgląd.
Nie musisz nic rozkładać na stronie - ten automat zrobi to za Ciebie w kilka sekund...
Gaspar23 - 14 Maj 2014, 11:19
a mógłbyś to wyjaśnić jaśniej, jestem początkującym grafikiem jak również dopiero uczę się Corela
Cysorz - 14 Maj 2014, 16:37
Zerknij sobie ::tutaj::.
chezare - 14 Maj 2014, 17:05
DRUKOWANIE ETYKIET
Gaspar23 - 21 Maj 2014, 14:55
Udało się , dziękuje bardzo za pomoc, teraz już wiem jak ustawiać więcej obiektów
|
|