Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Corel Draw X7 - problem wstawianie obrazów ze schowka

wojmarki - 19 Maj 2014, 15:44
Temat postu: Corel Draw X7 - problem wstawianie obrazów ze schowka
witam, po przejściu z wersji X4 na X7 pojawił się problem ze wstawianiem obrazów ze schowka. Problem dotyczy wstawiania ze schowka obrazu, który był skopiowany w systemowej przeglądarce plików Windows7. Otwieram plik jpeg w przeglądarce systemowej Windows7, klikam prawym przyciskiem myszy na obrazku - wybieram kopiuj. Na obrazie w Corelu opcja wklej jest nieaktywna. W X4 działało to bez problemu. Sprawdzałem z kopiowaniem z GIMPA - to samo. Ale mogę skopiować z poziomu dowolnej przeglądarki internetowej - tak samo robię kopiuj i w Corelu opcja wklej jest aktywna i bez problemu mogę wstawić obraz ze schowka. Czy coś się zmieniło w tej kwestii pomiędzy X4 a X7 ? Albo może trzeba coś dodatkowo ustawić. Prośba o pomoc. Pozdrawiam
bidon184 - 19 Maj 2014, 16:04

no w x6 taka kombinacja tez nie działa,dziala dopiero jak klikniesz otworz lokalizacje pliku i z miniatury skopiujesz
wojmarki - 20 Maj 2014, 06:33

dzięki za info, pozdrawiam