| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Tworzenie drzewa lub wycięcie tła
kuleer - 31 Maj 2014, 10:09 Temat postu: Tworzenie drzewa lub wycięcie tła Witam. Z corelem pracuję od kilku dni. Przerobiłem mnóstwo poradników. Stworzyłem sobie pewien widok w którym chciałbym jeszcze umieścić kilka drzew (zwykłych, nie palmowych bo poradnik do takich istnieje). Jak stworzyć proste, ładne drzewo w corel draw x6?
Ewentualnie jeśli jest z tym zbyt dużo roboty dla początkującego to czy jest możliwość wycięcia białego tła ze zdjęcia z drzewem? Chodzi o to, że znalazłem parę ładnych drzewek na białym tle i chciałbym je wyciąć. Zaznaczanie nie wchodzi w grę bo jest cała masa drobnych białych elementów między liśćmi. Myślałem o jakimś narzędziu dzięki któremu zaznaczę tylko próbkę tego białego tła i każę usunąć wszystko co jest w tym kolorze. Istnieje taka możliwość?
Trurl - 31 Maj 2014, 10:32
Daj to drzewo, to zobaczymy, co da się zrobić. Bez konkretnych plików nie wiadomo, o czym jest mowa...
kuleer - 31 Maj 2014, 10:39
Drzewka 1 i 2 to te które chciałem wykorzystać. Drzewko 3 też mi się podoba i sądzę, że łatwiej było by takie zrobić niż te dwa pierwsze. Nie wiem tylko od czego zacząć jeśli chodzi o koronę
bidon184 - 31 Maj 2014, 11:00
corel jest to za duża armata do takich rzeczy ,darmowy program PhotoFiltre jest bardziej odpowiedni,wrzucam obrazek,tak na szybkiego robiony,bez spuszczania czas 10 sekund
kuleer - 31 Maj 2014, 11:04
to jest robione na szybko? omg. Rewelacja. Zaraz przestudiuje ten programik. Dziękuje za naprowadzenie
bidon184 - 31 Maj 2014, 11:06
a prosze bardzo polecam się na przyszlośc jak bedzie problem z rzeczami na pozór trudnymi
chezare - 6 Czerwiec 2014, 13:32
Kuller Bidon ma rację, są programy które się do jednych rzeczy nadają lepiej, do innych mniej. Ponieważ jednak jesteśmy na forum Corela, to trzymajmy się programów z tego pakietu
bidon184 - 6 Czerwiec 2014, 13:58
chezare ja to wcześniej kombinowałem ale jakośc to masakra,więc odposcilem sobie już dawno,nie ma sensu się spuszczać,aczkolwiek pełen szacun kolego
|
|