Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Kupię/Sprzedam. Ogłoszenia - Kupię COREL 8

AWOT - 3 Czerwiec 2014, 20:42
Temat postu: Kupię COREL 8
Tak jak w temacie, poszukuję programu COREL 8 w polskiej wersji.

Pozdrawiam.
Rafał.

Shame - 3 Czerwiec 2014, 21:33

Wow. Raczej wątpię, żeby gdzieś się pojawił... Chyba, że ktoś ma i po porostu odda lub opchnie za grosze (a może i nie?), bo ma nowsze... Kierowany zdrożną ciekawością zapytam: dlaczego 8?

Nadmienię, że tę wersję sprzedają już jako "kolekcjonerską" i kosztuje aż połowę ceny np. X6 :mrgreen:

restauro - 4 Czerwiec 2014, 09:18

AWOT napisał/a:
COREL 8 w polskiej wersji

Chyba nie było takiej wersji.

AWOT - 4 Czerwiec 2014, 11:44

Dlaczego akurat COREL 8? Po prostu bardzo się do niego przyzwyczaiłem i nie mogę się przestawić na nowsze wersje. Niestety musiałem przeinstalować system i wtedy się okazało, że program nie chce się zainstalować, coś się stało z płytą.

Pozdrawiam
Rafał.

tegraf - 4 Czerwiec 2014, 12:00

Sprawdź, czy z Corela 8 można wygenerować pdfy w wersji wyższej niż 1.2. Jeżeli nie - to program jest bezużyteczny, jeżeli chodzi o przygotowanie czegokolwiek do druku, aczkolwiek inne zastosowania jak najbardziej.

Inna rzecz, czy uda Ci się go zainstalować w innym systemie niż XP, który zdaje się właśnie dogorywa.

Shame - 4 Czerwiec 2014, 12:25

Cytat:
XP, który zdaje się właśnie dogorywa

Skonał jakiś czas temu :-D A faktycznie może być problem z puszczeniem CD v8 na Win7 (że o Win8 nie wspomnę), i czasem nawet tryb zgodności może nie dać rady.

restauro - 4 Czerwiec 2014, 12:42

Można spróbować skopiować płytę na dysk .Może wówczas ruszy . Nie znam 8 ale nie wydaje mi się żeby różnica była aż tak wielka , że ktoś mający nowsza (np 11) wersję nie potrafił się odnaleźć .
AWOT - 4 Czerwiec 2014, 14:06

Próbowałem kopiować ale to ni nie dało :-(

Rafał.

Artur Miernik - 25 Czerwiec 2014, 10:14

Postaw maszynę wirtualną.
restauro - 25 Czerwiec 2014, 13:06

Artur Miernik napisał/a:
Postaw maszynę wirtualną

Pewnie nic z tego nie będzie , płyta jest uszkodzona.

s-p-i-n - 25 Czerwiec 2014, 16:59

na chomiku widziałem Corela 8 jako pliki *.nrg czyli obrazy Nero. Zawsze możesz sobie utworzyć płytkę.
chezare - 25 Czerwiec 2014, 21:44

Mam ósmego Corela ale prędzej bym kobitę oddał :-)
Ja mam problem z przyzwyczajeniem się do nowszych wersji Office, między 8 a X5 nie spotkałem żadnych problemów.