Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Przechodzenie z Corela do Photo painta

anonim - 4 Czerwiec 2014, 16:01
Temat postu: Przechodzenie z Corela do Photo painta
Mam taki problem z Corel X3. Mam grafikę bitową w Corelu chcę ją edytować więc naciskam edytuj mapę bitową i przeskakuję do... Painta, co mi bardzo nie pasuje. Jak zamienić tego Painta na Corelowego Photo Painta.
s-p-i-n - 4 Czerwiec 2014, 16:23

http://corel.wodip.opole....93919d3cc8b2674
anonim - 5 Czerwiec 2014, 23:31

Dzięki za link, ale i tak problem rozwiązałem w końcu po swojemu, czyli skasowałem Corela i wgrałem go od nowa. Pomogło.
Shame - 6 Czerwiec 2014, 06:28

A nie wgrywałes w międzyczasie np. triala Corel aX7 albo coś w ten deseń? W sensie jakąś inną, nowszą wersję, którą potem usunałeś? Bo już tak miałem, kiedy posiadając X3 wgrałem do obadania trial X6, po czym trial się skończył, X6 wyleciało, ale rejestr łączył wciąż uruchamianie PP spod CD z tą "siódemką", a nie z moją "trójką", a nie mogąc jej znaleźć robił różne cuda - wszystko, poza odpalaniem PP X3 :mrgreen: U mnie również reinstalacja była rozwiązaniem ;-) Teoretycznie mogłem grzebać w rejestrze i ustawić powiązanie, ale jak mawiają memy "Ain't nobody got time for that!" :-o
bidon184 - 6 Czerwiec 2014, 11:32

a ja bym sprobował najprostrzego myku,poprostu wlazł w corela odszukałbym jakikolwiek plik PP i PPM otwórz za pomocą i od tego momentu na 90 procent wszystko wroci do normy :-) pisze 90 bo te 10 procent zostawiam na bałagan zrobiony przez uzytkownika w systemie :-)

PS: oczywiście nie wskazujemy ikony na pulpicie tylko exe w folderze

Shame - 6 Czerwiec 2014, 14:32

U mnie to, na przykład, nie zadziałało ;-) Bo to chyba nie jest do końca tak, że DRAW odpala PP wywołując go w sposób odpowiadający eksploratorowi Windows (czyli przez afiliację z danym typem pliku), tylko ma swoje odwołanie (najpewniej w rejestrze). Gdybym się znał, to podejrzewam, że dałoby się (grzebiąc w rejestrach) podpiąć Photoshopa zamiast PP :-P
bidon184 - 6 Czerwiec 2014, 15:15

rejestr nie ,biblioteka dll tak,jak byś chciał się zagłębić to obadaj host :-) i to jest tak jak ja opisałem ale nie będe tego dowodził poprostu tak jest i już :-) prynajmniej z mojej wiedzy,no ktos moze miec inną nie będe sie kłocił :-)
anonim - 7 Czerwiec 2014, 11:34

Shame napisał/a:
A nie wgrywałes w międzyczasie np. triala Corel aX7 albo coś w ten deseń? W sensie jakąś inną, nowszą wersję, którą potem usunałeś?

Faktycznie wgrałem triala X7 i całkiem prawdopodobne że właśnie po jego usunięciu pojawił się problem.